Dünya

Jeffrey Epstein'in suç ortağı Ghislaine Maxwell, yoga ve pilates alanlarının bulunduğu düşük güvenlikli cezaevine götürüldü

27 Temmuz 2022 13:34

T24 Dış Haberler

Cinsel istismar ve pedofili suçlusu Jeffrey Epstein’in suç ortağı Ghislaine Maxwell, aldığı 20 yıl hapis cezasının ardından Florida’da, içinde yoga, pilates gibi etkinliklerin düzenlenebildiği düşük güvenlikli bir cezaevine götürüldü. 

Daily Mail’de yer alan habere göre, reşit olmayan kız çocuklarını kullanarak ABD’li milyarder Jeffrey Epstein’in seks ticareti ağının bir parçası hâline getiren Ghislaine Maxwell, 20 yıl hapis cezasını sürdürmek için Florida’da düşük güvenlikli bir hapishaneye götürüldü.

Maxwell’in götürüldüğü kadın cezaevinin, hapishanede yaşamına son veren Epstein’in Palm Beach’teki malikanesinden beş saat uzaklıkta olduğu belirtildi.

Maxwell’in hücresini başka bir mahkumla paylaşacağı cezaevinde; yoga, pilates, fitness, koşu için alanlar olduğu, bazen de yetenek gösterileri düzenlendiği belirtildi.

ABD’li milyarder Epstein’in suçları ilk olarak 2005 yılında medyaya yansımıştı. Epstein o dönem reşit olmayan bir kız çocuğunu "fuhuşa" ittiği için Florida’da hapis cezası almıştı. Suçlamaların devamının gelmesi sonucu Epstein, 2019 yılında tutuklanmıştı. Epstein, hapishanede yaşamına son vermişti. 

Epstein’in ölümünden sonra 2020 yılında yakalanan Maxwell, Epstein’in suç ortağı olarak tutuklu yargılanmıştı.