Dünya

Japonya'da hükümet yetkilileri, düşen doğum oranlarıyla mücadele etmek için flört uygulaması geliştiriyor

07 Haziran 2024 10:09

T24 Dış Haberler

Japonya'nın en kalabalık kenti Tokyo'daki yetkililer, hızla düşüşe geçen evlilik ve doğum oranlarına bir çözüm yolu bulmak amacıyla flört uygulaması geliştirdi.

Genç bireyleri evliliği ve ebeveynliği düşünmeye teşvik etmek umuduyla hazırlanan proje kapsamında geliştirilen flört uygulamasının adı "Tokyo Futari Story".

Uygulama ismi, Japonca'da "iki kişi" anlamına gelen "Futari" kelimesinden meydana geldi.

Tokyo Belediye Binası, uygulamanın yanı sıra flört, evlilik ve doğumu teşvik eden çeşitli etkinliklere de sponsor oldu.

Associated Press'in haberine göre, ilgilenen bekarlardan boylarını, işlerini, eğitimlerini, ehliyetlerini, gelirlerini kanıtlamak için vergi kayıtlarını ve evlenmeye hazır olduklarını belirten imzalı bir formu göstermeleri istenebilir.

Tokyo Belediyesi flört uygulaması hakkında açıklama yapmaktan kaçınırken, bekarların tanışması, çiftlerin evlilik danışmanlığı alması ve partnerlerin Japon çizgi romanlarına ya da şarkılarına dönüştürülebilecek aşk hikayelerini paylaşmaları için bir platform sağlamak üzere bir dizi etkinliğe de sponsor olmaya devam ediyor. 

Japonya'nın evlilik ve doğum oranlarının, istatistikleri derlemeye başladığı 1899 yılından bu yana en düşük seviyede olduğu belirtildi.