Gündem

Jandarma, Özak Tekstil işçilerine müdahale etti, BİRTEK-SEN: Patronun "ricasıyla" Urfa'da eylem ve etkinlikler yasaklandı

29 Kasım 2023 18:16

Urfa Valiliği kentte eylem ve etkinleri yasakladı. Eylemde olan Özak Tekstil işçilerine müdahale eden jandarma, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’i de gözaltına aldı.

Urfa Valiliği, 29 Kasım 2023’ten 2 Aralık 2023 tarihine kadar kentteki eylem ve etkinleri yasakladı. Sendikal hakları için geçtiğimiz günlerde iş bırakan Özak Tekstil işçilerine müdahale eden jandarma, BİRTEK-SEN Genel Başkanı Mehmet Türkmen’i de gözaltına aldı.

"Patronun özel ricasıyla yasak kararı alındı"

BİRTEK-SEN’in X hesabından yapılan açıklamada, “Özak Tekstil patronunun özel ‘ricası’ üzerine, fabrikadaki tehdit, sendika değiştirme baskısı ve işten atmalara karşı Özak işçilerinin direnişini kırmak için yasak kararı aldı” ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınan BİRTEK-SEN Genel Başkanı Türkmen ise gözaltı aracında çektiği videoyu X hesabından paylaştı. Türkmen videoda, “Valilik kararından sonra işçilere bir açıklama yapmamıza bile izin verilmeden, jandarmanın saldırısına uğradık. Zorla yaka paça gözaltına alındım. Özak patronunun emriyle. Özak direnişine sahip çıkın! Direne direne kazanacağız" dedi.