Seçim 2024

İyi Parti’den İstanbul’a özel yasa önerisi

Partinin seçim beyannamesinde "İstanbul Büyükşehir Yasası" önerisi yer aldı

25 Şubat 2024 11:49

Yerel seçimlere “Hür ve müstakil” olarak girme kararı alan İyi Parti hafta sonu seçim beyannamesini açıkladı. Beyannamede İstanbul'a özel yasa önerisi de yer aldı. 

“Türkiye’nin en iyisi” sloganıyla açıklanan beyanname “En iyiler Türkiye’yi değiştirecek. 2028’e uzanan şanlı bir yolculuğun ilk adımını atacağız. Türkiye’nin demokratik milli yükselişini yerelden başlatacağız” sözleri ile başladı.

Beyannamede İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) için ayrı yasa önerisi yer aldı.

Duvar'da yer alan habere göre, İstanbul’un “tarihsel ve kültürel mirası, iktisadi ve ticari kapasitesi, nüfus yoğunluğu, kamusal hizmet ve yatırım hacmi gibi birçok yönden diğer büyükşehirlerle kıyaslanamayacak öneme sahip olduğu belirtilen beyannamede “Gelişmiş ülkelerdeki örnekleri gibi İstanbul kentine yerel yönetimler mevzuatı içinde ayrı bir yer verilmesi, belediye ve büyükşehir yasalarının uzantısı olarak bu yasaları kent özelinde tamamlayan İstanbul Büyükşehir Yasasının hazırlanması gerekmektedir” denildi.

TIKLAYIN - Meral Akşener, partisinin seçim beyannamesini açıkladı: İttifak düzenine de dayatma siyasetine de "hayır" diyoruz