Kurtulup 'kaybolanlar'

Kazanın merak uyandıran bir diğer öğesi de, İtalyan basınına göre, kurtulanların hızla bölgeyi terk etmesi oldu.

İtalyan gazeteleri kurtulanların otel odalarından ya da tedavi gördükleri hastaneden kişisel eşyalarını alıp, hızla olay yerini terk ettiğini yazdı.

Hastanelerde tedavi görenlerle ilgili bir kayıt da bulunamadı.

İsrailli ajanlar kiralık araçlarını bırakıp kazandan bir gün sonra yani Pazartesi günü, kendilerini Milan'dan alan bir İsrail uçağı ile ülkeyi terk ettiler.

Teknede bulunan diğer kişilerin kimlik bilgileri açıklanmadı ancak savcı Nocerino, BBC'ye verdiği bilgide, sadece ölenlerin isimlerinin açıklanmasının normal bir uygulama olduğunu söyledi.

İsrail Başbakanlığı'ndan Çarşamba günü yapılan açıklamada, ölen kişinin emekli bir Mossad ajanı olduğu doğrulandı.

Açıklamada "Mossad, hayatını İsrail devletinin güvenliğine adamış profesyonel bir üyesini ve dostunu kaybetmiştir. Teşkilattaki hizmeti nedeniyle kimliği hakkında detaylı bilgi vermek mümkün değildir" denildi.

Tekne fazla mı kalabalıktı?

Batan tekne henüz gölden karaya çıkarılmadı.

Savcı Nocerino bu nedenle soruşturmanın henüz tam olarak başlayamadığını söyledi; "Şu an tekne gölün dibine oturmuş durumda ve çıkarmak iki, üç gün sürebilir" dedi.

Savcı, teknenin 15 yolcu kapasitesi olduğuna ve teknede buna ek 8 kişi daha bulunduğuna dikkat çekti.

Teknenin kalabalık olmasının kaptanın kötü hava koşullarında manevra yapmasını zorlaştırmış olabileceği de ifade ediliyor.

Teknede kapasitesinden fazla yolcu bulunması ve kötü havada suya çıkmış olması da soruşturma dosyasında cevap aranan sorulardan.

Kazayla ilgili birçok cevapsız soru olduğundan, spekülasyonlar da sürecekmiş gibi görünüyor.

İtalyan jandarması da soruşturmaya destek veriyor.