Gündem

İstanbul'da kaçak inşaat faciası: Valilik ve belediyeden, 3 kardeşin hayatını kaybettiği aileye 6,5 Milyon TL destek

Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yapılan derin kazıyı ve inşaat alanındaki su birikintisini fark etmediklerini itiraf etmişti

7 yaşındaki Berat, 9 yaşındaki Baran ve 11 yaşındaki Batuhan Sağın, su dolu temelde yaşamlarını yitirmişti

13 Ekim 2024 08:02

T24 Haber Merkezi

İstanbul Valiliği ve AKP'li Sancaktepe Belediyesi'nin izinsiz inşaatında yaşanan ve üç çocuğun hayatını kaybettiği facianın ardından, mağdur aileye 6,5 milyon TL ödendiği açıklandı. Valilik, bu ödemenin "kan parası" algısı yaratmaması gerektiğini, ailenin zor durumda olduğu için yapıldığını belirtti.

TIKLAYIN - Kayıp 3 kardeşten acı haber geldi; inşaatın su dolu temelinde bulundular

2023 yılında Sancaktepe Belediyesi, cemevi yapılması amacıyla 600 metrekarelik arsanın imar planını değiştirme kararı aldı. Ancak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nden onay alınmadan başlatılan inşaatta üç kardeşin su dolu temele düşerek hayatını kaybetmesi üzerine büyük bir skandal ortaya çıktı.

Belediye Başkanının itirafları ve ihmaller zinciri

Olayın fotoğrafları, belediyenin ruhsat ve izin prosedürlerini ihmal ettiğini gösterdi. Belediye Başkanı Şeyma Döğücü, yapılan derin kazıyı ve inşaat alanındaki su birikintisini fark etmediklerini itiraf etti. Bu ihmaller, çocukların ölümüyle sonuçlandı.

Yargı süreci belirsizliği

BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Kamuoyu, yargı sürecinin nasıl işlediği konusunda bilgilendirilmezken, ailenin babası Ayvaz Sağın, Valiliğin kendilerine destek amacıyla para verdiğini belirtti. Verilen bu destek, Valilik tarafından da doğrulanarak, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı aracılığıyla yapıldığı açıklandı.

TIKLAYIN - Kaybolan üç çocuk inşaatın temelinde ölü bulunmuştu: Sancaktepe Belediyesi hakkında soruşturma izni talebi




 

 "Yunanistan’da Müslüman, Türkiye’de gavur tohumu"; Kayıp bir kuşağın hikâyesi 'Mübadele'