Spor

İsmail Kartal'dan Nagelsmann taktiği

28 Kasım 2023 10:53

Fenerbahçe’de Fatih Karagümrük maçında sakatlanan Ferdi Kadıoğlu, perşembe günü oynanacak Nordsjaelland maçına kadar iyileşmezse İsmail Kartal, sol beke asıl bölgesi farklı olan bir futbolcu kaydırabilir.

UEFA Konferans Ligi'nde perşembe günü Nordsjaelland deplasmanında liderlik mücadelesine çıkacak olan Fenerbahçe'de defans krizi yaşanıyor.

Sarı lacivertli takımda Rodrigo Becao, Alexander Djiku ve Serdar Aziz sakat, Samet Akaydin ve Mert Müldür ise UEFA kadrosunda yok, Karagümrük maçında sakatlık yaşayan Ferdi Kadıoğlu'nun da durumu belirsiz.

Gençler görev alabilir

Bright Osayi-Samuel'in sağ bekte, Jayden Oosterwolde'nin stoperde yeri garanti gözükürken Hollandalı savunmacının partnerinin genç Yusuf Akçiçek veya Ahmet Necat Aydın olması bekleniyor.

Nagelsmann taktiği

Hürriyet'ten Süleyman Arat'ın haberine göre Ferdi'nin maça yetişmemesi durumunda sol bekte kimin görev yapacağı belirsiz. Ferdi iyileşmezse Alman Milli Takımı'nda Julian Nagelsmann'ın 10 numara olan Kai Havertz'i sol beke çekmesi gibi asıl mevkisi başka olan bir oyuncu buraya kaydırılabilir.