Ekonomi

Workup ve Workup Agri programlarından 11 girişim mezun oldu

İş Bankası tarafından hayata geçirilen iki programdan 11 girişim mezun oldu

08 Haziran 2022 14:42

Türkiye İş Bankası'nın 5 yıldır girişimcileri desteklemek amacıyla yürüttüğü Workup Girişimcilik Programı'nın 9. dönem ve 2021 yılında başlatılan Workup Agri Girişimcilik Programı’nın 1. dönem girişimleri mezun oldu.

Workup programından mezun 6 girişim ve tarımı sürdürülebilir çözümlerle güçlendirmek amaçlı kurulan Workup Agri mezunu 5 girişim çok sayıda yatırım fonu ve melek yatırımcının takip ettiği Demo Day etkinliği kapsamında İş Kuleleri Salonunda sunum yaptı.

Söz konusu programlar kapsamında toplam girişim sayısı 125 olurken, mezun sayısı 92'ye ulaştı. Toplam 35 Workup’lı girişim, program süresi ve sonrasında toplamda 12 milyon dolarlık yatırım aldı.

Etkinlikte konuşan İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, “Biz dijitalleşme ortamındaki çevik çalışma kültürü, dikey ihtisaslaşma yerine farklı alanlarda ihtisaslaşmış uzmanların aynı mekânda yatay olarak yan yana çalışıp üretmesinin yaratıcılığı ve katma değeri arttırdığını, inovasyonu da asıl bunun sağladığını düşünüyoruz“ dedi.

"Türkiye'de farklı disiplinlerin bir araya gelmesiyle tarımda yeni bir hikaye yazabiliriz"

Workup Agri’de tarımı, teknolojiyi ve finansı bilenleri buluşturduklarını ifade eden Aran, şöyle konuştu:

Türkiye’de eğer tarım üzerinden bir hikâye yaratılacaksa, tarım konusunda bir verimlilik artışı, sulama tekniklerinin daha iyi kullanılması, su kaynaklarının daha iyi korunması, üretim kalitesinin, verimliliğinin arttırılması söz konusu olacaksa farklı disiplinlerin bir araya gelmesinin önemli olduğunu düşünüyoruz

Aran, ilerleyen dönemlerde Workup ve Workup Agri’yla farklı odak alanları yaratacaklarını bildirdi.

"Kadın girişimci sayısının artırılması, ekosistemin büyümesi açısından kritik"

Kadınların girişimcilik dünyasında daha fazla yer almasının önemine de vurgu yapan Aran, "Türkiye’de 1 milyar dolar değerlemeye ulaşarak unicorn olan girişimler, ağırlıklı olarak kadın kurucular tarafından hayata geçirilen fikirler. Bu bakımdan kadın girişimci sayısının ve görünürlüklerinin artırılması, ekosistemin sürdürülebilir büyümesi açısından kritik öneme sahip” diye konuştu.

Mezun girişimler

Bu sene Workup ve Workup Ağri kapsamında mezun olan girişimler ise şu şekilde; Cineshort, Co-One, Cubtale, Finekra, Fintegre, Wiser, 3pmetrics, Local Greens, Soyl-Gel, Wastespresso, Wicow.