Dünya

Irak Başbakanı Sudani, 'IŞİD'in Irak valisi'nin öldürüldüğünü duyurdu

22 Ekim 2024 22:13

T24 Dış Haberler

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, güvenlik güçlerinin ülkenin kuzey doğusunda gerçekleştirdiği operasyonda terör örgütü IŞİD'in Irak valisinin öldürüldüğünü duyurdu.

Sudani, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda operasyonun Irak Terörle Mücadele Birimi ile ulusal güvenlik güçleri tarafından ortaklaşa yapıldığını belirtti.

Öldürülen IŞİD'in sözde Irak valisinin adını paylaşmayan Sudani, operasyonda terör örgütünün 8 üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü aktardı.

Operasyon hakkında detaylı bilgi vermeyen Sudani paylaşımında, "Terör örgütünün önemli bir isminin daha öldürülmesinden dolayı tüm Irak halkını kutluyorum. Bu büyük başarılarından dolayı Iraklı güvenlik güçlerini kutluyorum. Bu topraklarda terörü kurutana kadar mücadelemiz devam edecektir." sözlerine yer verdi.

Terör örgütü IŞİD, Haziran 2014'te Irak'ın Musul, Salahaddin ve Enbar vilayetlerinin tamamı ile Diyala ve Kerkük illerinin bir kısmını ele geçirmiş, söz konusu bölgeler yıllar içinde örgütten geri alınmıştı.

Eski Irak Başbakanı Haydar el-İbadi, 9 Aralık 2017'de IŞİD'e karşı zafer kazanıldığını duyurmuştu.

Irak'ın IŞİD'in temizlenmesinin üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen terör örgütü söz konusu vilayetlerin kırsal bölgelerinde saldırılar düzenlemeye devam ediyor. (AA)

 

 

Ahmet Ümit: Artık ciğerim yanıyor, ‘Yırtıcı Kuşlar Zamanı’nı yazmak zorundaydım!