Dünya

Inventing Anna'ya konu olmuştu; New York'un sahte sosyetiği Anna Sorokin, sosyal medya yasağıyla serbest bırakıldı

07 Ekim 2022 15:11

Netflix’te Inventing Anna dizisiyle gündem olan, New York’ta sosyeteye kendini “varlıklı bir ailenin kızı” olarak tanıtıp dolandırdığı için gözaltında olan Anna Sorokin’in serbest bırakılacağı ancak sosyal medya kullanımının yasaklanacağı belirtildi.

Kendini New York sosyetesine Anna Delvey olarak Anna Sorokin, vize süresini aştığı için 17 aydır ABD Göç ve Gümrük İdaresi tarafından gözaltında tutuluyordu. Sınır dışı edilmemek için mücadele eden Sorokin’in gözaltında olduğu tesisten çıkabileceği belirtildi.

Öte yandan serbest bırakılma şartları kapsamında 10 bin dolar kefalet ödemesi, 24 saat ev hapsi ve sosyal medya yasağı bulunuyor.

Hayatı diziye konu olan Sorokin, içinde bulunduğu lüks yaşamı sık sık Instagram’da paylaşıyordu. Sorokin, Fortress Yatırım Grubu’nu zengin bir mirasçı olduğu konusunda kandırarak Anna Delvey Vakfı’nı kurmaya çalışmıştı.

New York eyalet mahkemesinde dolandırıcılıkla ceza alan Sorokin, geçen yıl iyi hal gerekçesiyle çıkmıştı. Öte yandan ABD Göç ve Gümrük İdaresi, altı ay sonra vize süresini geçtiği için  Sorokin’i gözaltına almıştı.

Netflix'te Anna Sorokin'in yaşadıkları kurgusal bir diziye uyarlanmıştı.