Kültür-Sanat

İç içe geçen bir aşk hikâyesi ‘Miyav’, İstanbul prömiyerini yaptı

Oyun fotoğrafları: Eylül Kalacı

27 Ekim 2024 16:30

Deprem bölgesindeki çocuklara ve ailelerine moral ve umut aşılama hedefiyle ilk kez Adıyaman’da sahnelenen Miyav oyunu, yeni sezonda yolculuğuna devam ediyor.

Tito Lorefice’in yönettiği, Burcu Görek’in yazdığı oyun, kaybolan kedi Minnoş’un yeni yuvasına ve dostlarına kavuşmasını konu ediniyor.

Aile boyu izleyebileceğiniz bu hikâye, iki kedi ve iki insanın kesişen yollarını ve küçük tesadüflerin büyük dostluklara nasıl kapı açabileceğini anlatıyor.

Miyav kedilerin gözünden günlük hayatın tesadüflerle dolu sihirli dokunuşlarını mizahi ve duygusal bir dille sahneye taşıyor.

Kukla tiyatrosunun tekniklerinden yararlanan aile oyunu Miyav, bugün (27 Ekim Pazar) Zorlu PSM %100 Stüdyo'da İstanbul prömiyerini gerçekleştirdi.

Miyav, 16 Kasım ve 1 Aralık 2024 tarihlerinde saat 14.00'te House of Performance'ta seyirciyle buluşmaya devam edecek.

Erdi Kökerer ve Gülşah Bayram

Miyav hakkında

Miyav, Salih adında bir doktor ile Sinem adında bir tramvay sürücüsü arasındaki beklenmedik bir tramvay kazası sonrasında bir araya gelmeleri ve aralarında özel bir bağ oluşmasıyla başlar. Kaza esnasında Sinem, Van kedisi Minnoş’u kaybeder. Sinem’i kaybeden Minnoş, Salih’i takip ederek onun evine gider. Yorgun ve mutsuz Salih’le arkadaşlık kuran Minnoş zamanla Salih’e iyi gelmeye başlar.

Burada sokak kedisi İbrişim ve İbrişim’in arkadaşları ile tanışır. İbrişim ve Minnoş arasında bir aşk doğar. Bu sırada kedisi Minnoş’u arayan Sinem’e, İbrişim ve arkadaşları yardımcı olur. Minnoş ve İbrişim Salih ve Sinem’i buluşturmak için ellerinden geleni yaparlar. Minnoş’u almak için Salih’le buluşan Sinem, karşısında tramvay kazası günü etkilendiği adamı görünce çok şaşırır. Sinem’le karşılaşan Salih için de durum farksız değildir. Salih ve Sinem için yeni bir aşk doğarken, onları buluşturan Minnoş ve İbrişim için de güzel günler başlar.

Gülşah Bayram ve Defne Kar

Tito Lorefice kimdir?

Arjantinli kukla ustası, oyuncu, sahne yönetmeni, müzisyen ve öğretmen Tito Lorefice, Instituto Artístico Mauricio Kagel, Universidad Nacional de San Martín’de kukla ve nesne tiyatrosu bölümünü yönetmektedir. Ayrıca üniversitenin kukla tiyatrosu topluluğunu ve kukla sahne sanatları derslerinde öğrencileri yönetmiştir.

Tito Lorefice

Son 24 yıldır Buenos Aires’teki Teatro San Martín Marionettes Group’ta kuklacı, oyuncu, müzisyen ve sahne yönetmeni olarak görev yapmaktadır. 2012 yılından bu yana UNIMA Uluslararası Yürütme Komitesi üyesidir (Başkan Yardımcısı olarak) ve Profesyonel Eğitim Komisyonu ile Üç Amerika Komisyonu’nun mevcut başkanıdır. Kendisi aynı zamanda UNIMA Arjantin’in genel sekreteridir.

FARUK EKİCİ'NİN SÖYLEŞİSİ | “Hocamın öğrencileri arasında Kadir Topbaş ve Recep Tayyip Erdoğan da var”; kukla sanatçısı Cengiz Özek, Karagöz'ün hayatını nasıl değiştirdiğini anlattı

Burcu Görek kimdir?

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği Bölümü’nden mezun olan Burcu Görek, 2015 yılında Kadir Has Üniversitesi Film ve Drama Bölümü’nde Oyunculuk Yüksek Lisansı ve Boğaziçi Üniversitesi’nde Sürdürülebilir Turizm Yönetimi Yüksek Lisansı Bölümün’de yüksek lisansa başladı. 2020 yılında sürdürülebilir sanat anlayışı ile Bu Yapım’ı kurdu.

Burcu Görek

Tamer Levent’in yönettiği Bu Yapım’ın ilk oyunu Uyandığımda Sesim Yoktu ile, 2021 yılında Priştine Uluslararası Tiyatro Festivali’nde en iyi oyuncu ödülünü kazandı. Oyun Üstün Akmen Özel Ödülü’ne layık görüldü. 2023 yılında yazdığı Kutular oyunu Kosova’da Avrupa prömiyerini yaptı. Kutular oyununun hem yazarı hem oyuncusu hem de yapımcısı olan Görek, 2024 yılında Bu Yapım’ın üçüncü oyunu Miyav’ın yazarı ve yapımcısı olarak görev almakta. 2023 yılında Zorlu PSM Atölye’nin Yapımcılık sınıfına seçildi. Haziran 2024’te Zorlu PSM Atölye Oyunu olarak sergilenecek Yüzyılın Oyunu isimli oyunun yapımcısı olarak görev almakta.

FARUK EKİCİ'NİN SÖYLEŞİSİ | Tiyatrocu Burcu Görek: Yapan insan olmayı seviyorum, ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz

 

 


Künye

Yazan: Burcu Görek
Yöneten: Miguel Tito Lorefice
Besteci: Mauricio Perez Mondadori
Türkçe Şarkı Sözü Yazarı: Atahan Uysaler
İngilizce Şarkı Sözü Yazarı: Elisa Malen
Yönetmen Yardımcısı: Atahan Uysaler
Reji Asistanı: Zeynep Ceren Özden
Dekor Tasarımı: Merve Heper
Kostüm Tasarımı: Bu Kolektif
Hareket Tasarım: Fethi Arda Ergül
Proje Geliştirici: Svetlomira Stoyanova
Kayıt Stüdyosu: X Production
Müzik Prodüksiyon: Osman Çetin
Müzik Prodüksiyon Asistanı: Mert Yıldız
Vokal Koçu: Melis Kar
Oyun Fotoğrafları: Eylül Kalacı
Yapımcı: Bu Yapım
Oyuncular: Defne Kar, Erdi Kökerer, Tara Haçikoğlu, Zeynep Güngör