Gündem

Hız tutkunları Çanakkale Güzelyalı halkını bezdirdi; “Çocuklar, hayvanlar yaralanıyor; uyarı levhaları yetersiz, EDS veya kasis istiyoruz!”

Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, vatandaşların şikâyetlerini dinledi

30 Temmuz 2024 12:56

T24 Haber Merkezi

Çanakkale’nin Merkez ilçesine bağlı Güzelyalı Köyü’nde hayvanseverler, İzmir Caddesi’ndeki trafiğin yoğun olması ve motorlu taşıtların süratli seyretmesi nedeniyle, yaşlılar ile çocukların karşıdan karşıya geçerken tehlike yaşadığını, kedi ve köpeklerin hayatını kaybettiği gerekçesiyle Çanakkale Valiliği’ne dilekçe verdi. Konuya ilişkin hayvanseverleri dinleyen Vali Yardımcısı Hakkı Uzun, ilgili birimleri yerinde tespit için harekete geçireceği söyledi.

Vali Hakkı Uzun’un ağırladığı hayvanseverler grubunda olan Ayfer Uzunoğulları, Güzelyalı’nın köy olarak geçmesine karşın İzmir Caddesi’nin çevre yolu kadar işlek olduğunu, hız sınırının 50 olmasına karşın sürücülerin buna dikkat etmediklerini söyledi. Söz konusu yolda yalnızca tek bir yönde iki uyarı levhasının olduğunu, diğer yönde ise hiç uyarı olmadığını belirten Uzunoğulları, durumun insanlar ve hayvanlar için tehlikeli bir hale geldiğini ifade etti. Uzunoğulları, şimdiye kadar çok sayıda kazanın meydana geldiği yolda, yakın zaman önce hız sınırına uymayan bir sürücü nedeniyle bir çocuğun yaralandığını, sıklıkla da kedi ve köpekler ezildiğini anlattı.

"Yaralanan sokak hayvanlarını, belediyenin kırık ve çıkık durumlarında yeterli ekipmanı olmadığı için özel merkezlerde tedavi ettirmek zorunda kaldıklarını" söyleyen Uzunoğlulları, “Ameliyat ücretleri çok pahalı. Köpeklerin ameliyatı 20-30 bin lira, kedilerinki de 15 bin liradan başlıyor. Bu ücretler indirimli bir de. Belediyenin kırık çıkık ameliyatlarını yapacak teknik ekipmanı yok. O nedenle hep özelde yapılıyor. Bu kış ayından beri 30 bin liradan fazla para gitti. Çevreden topla topla nereye kadar! Buna çözüm gerekiyor” diye sitem etti.

Hız tutkunu sürücüler için önlem alınması gerektiğini söyleyen Uzunoğlulları, yetkililere, “Bu yola acil bir şeyler yapılmalı” diye seslendi. Radar cihazı ya da EDS olmasa bile bir kamera veya kasis konulmasını talep ettiklerini aktaran Uzuoğulları, “Sürücü hızdan dolayı ceza alırsa anca caydırıcı olabilir” dedi.

Son yaralanan kedinin ameliyat masraflarına da Çanakkale Belediye Başkanı Muharrem Erkek’in destek çıktığını belirten Uzunoğulları, “Ama nereye kadar böyle sürecek?” diye isyan etti.