Gündem

Seçimlerin yenilendiği Hilvan'da Belediye Eş Başkanları mazbatayı aldı

Eş başkanlar zaferlerini Hakkari’de direnen halklara adadı

Fotoğraf kaynak: MA

05 Haziran 2024 15:28

Urfa’nın Hilvan ilçesinde 2 Haziran’da tekrarlanan seçimde ikinci kez belediyeyi kazanan Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) adayları Garip Yeşil ile Serhan Paydaş, mazbatayı aldı. DEM Parti İl Örgütü’nde halkla bir araya gelen Eş Başkanlar, buradan İlçe Seçim Kurulu'na yürüdü.

Bianet'in haberine göre; Eş başkanlar, İlçe Seçim Kurulu'nda mazbatalarını aldıktan sonra "Direne direne kazandık" sloganları eşliğinde belediye hizmet binasına geçti. 

 "Hakkari halkına armağan ediyoruz"

Hilvan halkının zaferinin tüm Kürt halkının zaferi olarak nitelendiren DEM Parti Urfa İl Başkanı Bekir Karakeçili, "Biz bu zaferi başta Nadir Temel ve yol arkadaşlarına armağan ediyoruz. 2 Haziran 1994'te şehit edilen Muhsin Melik'e atfediyoruz. Bu zaferi şuanda iradesi gasp edilmek istenen Hakkari halkına armağan ediyoruz. Biz bu gaspı kabul etmiyoruz" şeklinde konuştu.

"Sandık ile gelen sandık ile gider"

Halkın iradesinin üstünde hiçbir güç bulunmadığı vurgusunu yapan Paydaş, "1 Mart ve 2 Haziran arasında gösterdiğimiz direnişi Hakkari halkları içinde göstereceğiz. Hakkari'deki bizim olan belediyeyi alacağız. Nasıl 31 Mart'ta irademiz gasp edildiyse bugün de Hakkari halklarının iradesi gasp edilmiştir. Tüm Kürt halkının iradesi gasp edilmiştir, mücadelemiz devam edecektir. Halkın iradesi her şeyin üstündedir. Sandık ile gelen sandık ile gider" ifadelerini kullandı.

"Hilvan halkı iradesine sahip çıktı"

Devamında konuşan Eş Başkan Yeşil, Hilvan halkının iradesine sahip çıktığını ifade ederek "Bugün bizim için tarihi bir gün. Hilvan halkı bugün tarihine sahip çıkmıştır." değerlendirmesinde bulundu.

Konuşmaların ardından eş başkanlar belediye binasına geçerek görevlerine başladı.

Hilvan Belediyesi

FOTOĞRAF KAYNAK: MA