Gündem

Hatay’da dernek öncü aldı, depremzede kadınlar 10 bin tandır ekmeği üretmeye başladı

28 Nisan 2023 15:23

Uygar Çağan Ulusan

Depremde büyük yara alan Hatay’da, depremzede kadınlar, Dünya Evimiz Derneği’nin öncülüğünde ekmek üretmeye başladı. Hatay’daki gıda ihtiyacını görerek, depremin ilk günlerinde harekete geçen dernek, hasarlı tandırları onardı. Depremzede kadınlar bu tandırlarda çalışarak hem ailelerine bakmaya başladı hem de halkın ekmek ihtiyacını karşıladı.

Dünya Evimiz Derneği Hatay Deprem Koordinasyonu, depremin ilk gününden itibaren Hatay’da depremzedelere yardım için çalışmaya başladı. Dernek, özellikle ekmek ihtiyacının büyük olduğu kentte, hasarlı tandırları bularak onardı ve ekmek üretimi yaptı. Depremzedelerin ekmek ihtiyacının giderek artması, tandırlarda üretilen ekmeğe büyük ilgi gösterilmesi üzerine dernek Samandağ-Tavla, Samandağ-Uzunbağ, Harbiye-Karyer ve Defne-Aşağı Okçular mahallelerinde ayrı ayrı tandırları kullanılır hale getirdi.

Depremzede kadınlar tandırların her birinde üç depremzede kadın çalışmaya başladı. Toplam on iki depremzede kadın yevmiyeli olarak çalıştıkları tandırlarda, bağışlardan elde edilen un ve diğer malzemeleri kullanarak tandır ekmeği üretiyor. Dernek yetkilileri bu nedenle bağışların devamının büyük önem taşıdığını belirtiyor.

10 bin ekmek

Dernek, eylül ayının sonuna kadar tandır sayısını 10’a çıkartmayı planlıyor. Bugüne kadar toplamda 10 bin ekmeğin üretildiği tandırların, depremzede kadınların istihdamını sağlamak amacıyla kalıcılaştırılması düşünülüyor.

Projeye katkı sağlamak isteyenlerin (05455466046) numaralı WhatsApp hattına ulaşmaları gerekiyor.