Yaşam

Hatay'da depremzedelere "masaj eğitimi" vererek meslek kazandırmayı hedefleyen program destek arıyor

Beden Çalışmaları Platformu'nca ücretsiz sunulan programdan ilk etapta 30 depremzede yararlanabilecek

13 Kasım 2023 13:03

T24 Haber Merkezi

Hatay'daki deprem mağdurlarına yeni bir meslek kazandırmayı ve böylece hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmayı hedefleyen Bedene Dönüş - Afet Bölgesinde Mesleki Eğitim ve Esenlik Programı gerekli parasal kaynağı sağlamak için gönüllü katkılarını bekliyor. Beden Çalışmaları Platformu (BeÇaP) gönüllüleri tarafından ücretsiz olarak sunulacak eğitimlerin ilk etabı için açılan 30 kişilik kontenjanın depremzedeler tarafından doldurulduğu bildirdi. 

Gelecek ay başlaması planlanan eğitim programının gerçekleşebilmesi için gerekli olan 500 bin liralık kaynağın yaklaşık olarak 300 bin lirasının Fongogo platformu aracılığıyla toplandığını belirten BeÇap yetkilileri, kampanyanın "Ya Hep Ya Hiç" statüsünde yapıldığını, kalan 9 gün içinde hedefe ulaşılamaması halinde toplanan paraların bağışçılara otomatik olarak iade edileceğini belirttiler.

Programın gerçekleşmesine katkıda bulunmak isteyenlerin Fongogo sayfasını ziyaret edebileceğini söyleyen BeÇaP gönüllüleri kaynağın nasıl harcanacağının detaylı dökümünü de paylaştılar.

BeÇap'ın sosyal medya hesabından paylaştığı destek çağrısı:

BeÇaP gönüllülerince yapılan açıklama: 

Kısaca

6 Şubat depremi, Türkiye'nin 8 ilini doğrudan etkiledi. Bu doğal felaketin fiziksel yıkımlarının ötesinde, bıraktığı psikolojik ve sosyal yaraların iyileştirilmesi gerekiyor. Beden Çalışmaları Platformu (BeÇaP) olarak, bu travmayı hafifletmek ve bölge halkının esenliğini artırmak için bir eğitim ve esenlik programı başlatmayı hedefliyoruz.

Neden Bu Proje

Depremin ardından birçok kişi, stres ve yorgunluğa bağlı bedensel rahatsızlıklar yaşadı. Beden çalışmaları, bu rahatsızlıkların üstesinden gelmek ve bireylerin kendi bedenlerinde yeniden güvende hissetmelerini sağlamak için kritik bir öneme sahip. Aldığımız geri bildirimler, bu çalışmaların bireyler üzerinde olumlu bir etkisi olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, bu programı genişletmek ve daha fazla kişiye ulaştırmak istiyoruz.


Projenin Amacı

Deprem mağdurlarına beden çalışmaları ve masaj eğitimleri sunarak, onların kendi esenliklerini ve komşularının dönüşümünü üstlenmelerini sağlamak. Ayrıca, bu eğitimlerle deprem mağdurlarına yeni bir meslek kazandırmayı ve böylece hayatlarını yeniden inşa etmelerine yardımcı olmayı hedefliyoruz.


Bütçe ve Mali Plan

Hedefimiz olan 500.000 TL’yi toplayabilirsek aslında çok daha büyük bir bütçeyle devam edecek olan projemizin pilot aşamasını başarıyla tamamlamamız için ilk adımı atmış olacağız.

Aşağıda, toplam bütçemizi nasıl kullanacağımıza dair detaylı bir mali plan sunulmuştur:

Eğitim Program

Eğitimler, 2023 Kasım – 2024 Nisan ayları arasında gerçekleştirilecektir. Her ay 4 tam günlük eğitim ve beden odaklı atölyeler planlanmıştır. Eğitim programının detaylarına sıkça sorulan sorular bölümünden ulaşılabilir.

Ekibimiz

Uzman Eğitmen, Tatjana Rottenberg: Berlin Samuel Hahnemann Özel Tıp Okulu; Doğal Tedavi Uzmanı, Somatik Deneyimleme Uygulayıcı (SEP) ve TRE sağlayıcısı
Eğitim Asistanı, H. Dünya Gönül: Psikiyatrist.
Eğitim Asistanı, Şeyda Ünal: Masaj terapisti, TRE sağlayıcısı.
Eğitim Asistanı, M.Sıtkı Yapıcı: Masaj terapisti, TRE sağlayıcısı.

Biz Kimiz

Beden Çalışmaları Platformu (BeÇaP); insanın iyi oluş halini beden çalışmalarıyla desteklemek için mesleki uzmanlıkları doğrultusunda 2018 yılında bir araya gelmiş bir topluluktur. Mesleğini, insanın iyi olması ve sağlıklı kalması için icra eden, temelinde masaj tekniği olmak üzere sağaltıcı tekniklerle hizmet veren uygulayıcılar ve eğitmenlerden oluşur.

Farklı disiplinlerden gelen, ortak etik ve insani değerlere sahip, çeşitliliği olan bir gruptur. Masajı, farklı beden sağaltım teknikleriyle birlikte bütüncül bir yaklaşımla uygulamayı ortak payda edinmiş insanlar olarak, rekabet içinde olmak yerine birlikte hareket eder. Bu sosyal birliktelik aracılığıyla, topluma hizmet etmeyi hedefler.

Toplumsal afetler ve kitlesel deneyimlerden geriye kalan sağlıksızlık, bölünmüşlük, kopukluk, bütünsüzlük halinin dönüştürülmesi için mesleki uzmanlığı aracılığıyla hizmet eder. İnsanın ve toplumun yenilenmesi için, sosyal fayda ve dönüşüm sağlayacak eğitim ve projeler düzenlemek hedefiyle, birlikte hareket etmeye devam etmektedir.