Gündem

Hande Fırat: "Kesinlikle bir şey oldu" yanlış oldu

"Hukuki bir başvuru 'his' ile açıklanmaya çalışıldı"

19 Nisan 2019 11:33

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Seçim İşleri Başkanı olan Ali İhsan Yavuz'un “Hiçbir şey olmasa da kesinlikle bir şey oldu" sözlerinin "çok yanlış" olduğunu ifade etti. 

Yavuz, AKP'nin İstanbul seçimleri için itiraz sürecinde "Hiçbir şey olmasa da kesinlikle bir şey oldu" açıklaması yapmıştı. Yavuz'un bu ifadeleri tartışmalara neden olmuştu.  

Fırat da Yavuz'un ifadelerinin "çok yanlış" olduğunu kaydetti ve  "endişesi olanların hislerini kabarttı" dedi. 

AKP'nin YSK'ya üç adet bavulla başvurusunun Yavuz'un ifadelerinin iddialarının ardından arkaya itildiğini söyleyen Fırat, "Gerçek gündeme doğru" başlığıyla yayımlanan yazısının bir bölümünde şunları kaydetti:

AK Parti’nin üç bavulda Yüksek Seçim Kurulu’na götürdüklerini tartışacak değilim, inceleyecek olan, yazının girişinde hatırlattığımız kıstaslar gereği karar verecek olan kurul. Cümle o üç bavulu da AK Parti’nin iddialarını da arka sıraya itti.

Neden mi? Hukuki bir başvuru “his” ile açıklanmaya çalışıldı. Diğer yandan “Ne yapıp yapıp İstanbul’u vermeyecekler. YSK baskı altında” spekülasyonuna malzeme oldu. Bu yönde endişesi olanların hislerini kabarttı. Kısacası hiçbir şey olmasa da bu açıklama çok yanlış oldu.

Yazının tamamı için tıklayın