Gündem

Güvenlik görevlisi, 4 aradaşıyla birlikte Sarıyer'deki Memduh Paşa Yalısı'nı soydu; 130 milyon TL'lik vurgun

10 Haziran 2024 13:49

Sarıyer'deki Memduh Paşa Yalısı’nda güvenlik görevlisi olarak çalışan kişi maskeli olarak gelen 4 arkadaşıyla birlikte 130 milyon lirayı çalarak kayıplara karıştı. Polis hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

Olay, Cumartesi sabaha karşı saat 03.30 sıralarında Kireçburnu’nda bulunan Memduh Paşa Yalısı’nda meydana geldi. İddiaya göre, yalı içerisinde bulunan bir firmanın güvenlik görevlisi olarak çalışan Ahmet Y. yüzlerini maske ile kapatarak gelen 4 arkadaşını kapıyı açarak yalıya aldı. 5 hırsız, yalıdaki 4 kasanın kilidini kırarak yaklaşık 130 milyon lirayı torbalara doldurarak kaçtı.

Soygunu işe gelenler fark etti

Yalıda bulunan iş yerinde çalışanlar sabah işe geldiklerinde yalının soyulduğunu fark ederek polise haber verdi. Haber verilmesi üzerine olay yerine gelen polis ekipleri yalı içinde ve çevresinde incelemeler yaptı. Yapılan incelemelerde soygunun güvenlik görevlisi ve 4 arkadaşı tarafından yapıldığı anlaşıldı. Polis, hırsızları yakalamak için çalışma başlattı.

"Yanlarında çalışan bekçi yapmış"

Yalı’nın yanında bulunan bir iş yerinde çalışan Hakkı Küçükosman olayla ilgili olarak, “Duyduğum kadarıyla, on beş senelik yanlarında çalışan bekçi dört arkadaşı ile yapmış. Duyduğumuz 180 milyon doları çuvallarla alıp gitmişler diye duyduk" şeklinde konuştu.