Kültür-Sanat

Gemlik Film Festivali'nde Merve Dizdar'a övgü: Cannes'da aldığı ödülden kıvanç duyuyoruz

22 Temmuz 2023 22:30

Güncelleme: 23 Temmuz 2023 00:41

Bu yıl ikincisi düzenlenen Gemlik Film Festival'inde konuşan oyuncu Timur Acar, Cannes Film Festivali’nde ‘’En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’’nü alan Merve Dizdar için, "Kıvanç duyuyoruz" dedi.

Gemlik Belediyesi tarafından Eşref Kolçak anısına bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Gemlik Film Festivali,  ilk gün "Barabar’’ konserinin ardından ikinci gününde de büyük katılımla devam etti.

23 Temmuz’a kadar devam edecek festivalde; Türk Sineması’ndan seçkin film gösterimleri, sergiler, konserler ve söyleşiler yer alıyor. Atıf Yılmaz'ın kült filmi ‘’Bir Yudum Sevgi’’ de Gemlik halkıyla buluştu. 

Festival kapsamında ayrıca, Kısa Film Yarışması finalist filmlerin ile  ‘’Aile Arasında’’ filminin gösterimi de yapıldı. Gösterim sonrası Başak Koç moderatörlüğünde yapılan söyleşiye oyuncu Timur Acar konuşmacı olarak katıldı. 

Cannes Film Festivali’nde ‘’En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’’nü alan Merve Dizdar'dan övgü ile bahseden oyuncu Timur Acar, '’Arkadaşımız Merve Dizdar’ı Cannes’da görmek, o ödülü alması bile çok acayip duygular yaşatıyor hepimize. Kıvanç duyuyoruz. Sevinmeyi de bilmek lazım. Çok değerli bir insan Merve, çok da seviyorum. Nuri Bilge Ceylan da çok önemli yönetmenlerimizden biri.  O değerleri orada görmek, başarıyor olmak güzel. Böyle başarılarla taçlanması da gurur veriyor" dedi.

''Sinema salonları halktan koparıldı''

Dijitalleşmeyle birlikte sinema filmlerinin sinema salonlarında gösteriminin azalmasıyla ilgili de konuşan Acar, Gemlik Film Festivali gibi bir festivalin, Gemliklilleri sinemayla buluşturması açından kıymetli olduğunu söyledi. 

‘’Maalesef sinema salonları halktan koparıldı ve AVM’lerin içine yerleştirildi. Bunun için çok da bir şey yapmadık ve AVM’lerin yapılmasını izledik. Sinema halktan koparılan sanat dalı olmamalı. Dijitalleşme ne kadar olursa olsun beyaz perde bambaşka. İnsanların sinemaya yeniden geri döneceğini düşünüyorum. Herkes dijital platformlarla kilitlendi kaldı ama bunun biteceğini düşünüyorum. Biz yine sinemalarda baş başa kalacağız" diye konuştu.

Söyleşi öncesi Acar’a teşekkür plaketi ve Gemlik’in simgesi zeytin fidesi takdim eden Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan ise, ‘’Bizler bu coğrafyanın kan, ter gözyaşıyla harmanlanmış evlatlarıyız. Tek dileğimiz birlik olmak, beraberce saygı ve sevgiyle yaşamak. Yaptığımız her etkinlik, her faaliyet bu hayale hizmet etmekte. Doğru yolda yürüdüğümüzü biliyoruz. Çalışmaya devam edeceğiz" dedi.

TIKLAYIN | Merve Dizdar, Cannes Film Festivali'nde En İyi Kadın Oyuncu ödülünün sahibi oldu