Gündem

Kilis Öncüpınar'dan sonra Gaziantep Karkamış'a da roket saldırısı!

20 Kasım 2022 21:51

T24 Haber Merkezi

İstiklal Caddesi'nde 13 Kasım Pazar günü altı kişinin hayatına mâl olan bombalı terör saldırısından altı gün sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) savaş uçaklarıyla dün akşam (19 Kasım Cumartesi) Kuzey Suriye ve Kuzey Irak'taki hedefleri vurmasının ardından Türkiye pazar günü sınır bölgesinde roketli saldırılara hedef oldu. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine saat 17.00 sıralarında düzenlenen roketli saldırıdan yaklaşık beş saat sonra, saat 22.00 sıralarında Gaziantep'in Karkamış ilçesine dört roket atıldı. İçişleri Bakanlığı'nın "PKK/PYD terör örgütünce hedef alındığını" açıkladığı Öncüpınar'da sekiz güvenlik görevlisi yaralanırken, Karkamış'ı hedef alan roketlerin boş alana düştüğü bildirildi. 

Roketlerin düştüğü alanda inceleme başlatıldı. 

AA (Anadolu Ajansı), saldırının PKK /YPG tarafından yapıldığını kaydetti. 

Gaziantep Valisi'nden saldırıya ilişkin açıklama

Gaziantep Valisi Davut Gül, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Terör örgütü unsurları tarafından, Fırat’ın doğusundan Karkamış ve Cereblusa atılan havan topları herhangi bir zaiyata sebep vermemiş olup güvenlik kuvvetlerimiz tarafından misliyle karşılık verilmiştir. Allah milletimizi ve devletimizi her türlü kazadan ve beladan korusun" ifadelerini kullandı.  

TIKLAYIN | Öncüpınar Sınır Kapısı bölgesine roketli saldırı: 8 güvenlik personeli yaralandı

TIKLAYIN | MSB 'Hesap zamanı' diye duyurdu, TSK Taksim'deki saldırıdan 6 gün sonra Suriye ve Kuzey Irak'taki hedefleri havadan vurdu