Gündem

Gazeteci Koloğlu: Türk dizilerinin Latin piyasasındaki hâkimiyeti, bazı 'İspanyolca konuşan' ülke televizyon sektörünü rahatsız ediyor

22 Haziran 2023 14:30

Gazeteci - müzisyen Sinan Koloğlu Twitter'dan yaptığı paylaşımlara Türk dizilerinin özellikle Latin piyasasındaki hakimiyetinin bazı ülkeleri rahatsız ettiğini söyledi. 

Koloğlu, son olarak Portekiz'de uluslararası bir kanal olan ve Portekiz izleyicilere yönelik SIC International'ın İçerik Satış Direktör Yardımcısı Carlota Vieira, amaçlarının dizi pazarında "Yeni Türkiye" olmak olduğunu açıkladığını belirtti. 

Koloğlu'nun paylaşımları şu şekilde:

"Türk dizilerinin özellikle Latin piyasasındaki hakimiyeti bazı 'İspanyolca konuşan' ülke televizyon sektörünü, rahatsız ediyor. Son olarak bu ses Portekiz'den çıktı. SIC International(Portekiz'de OPTO SIC platformu gibi gazetelerin ve diğer varlıkların da sahibi olan Grupo Impresa'ya ait) 

İçerik Satış Direktör Yardımcısı Carlota Vieira, amaçlarının dizi pazarında 'Yeni Türkiye' olmak olduğunu açıkladı. Cveintiuno dijital sitesinde yer alan haber - söyleşide şu yorum yer aldı; 'Bu büyümenin arkasında, 2019'dan bu yana yerel izleyici lideri olan ve daha önce Türklerin elinde bulunan uluslararası boşluğu başarıyla fetheden özel Portekiz yayıncısı SIC'nin uluslararası kolu SIC International gibi şirketler var'

Biz Türklerden daha avantajlıyız:  Söyleşide Vieira 'neden bizi seçmeliler' diye şu 'avantajlarını sayıyor; '"Portekiz telenovelaları genellikle çok iyi içeriklere ve çok iyi prodüksiyonlara sahip. Ayrıca Portekiz kültürel olarak Latin Amerika ve diğer Avrupa ülkelerine daha yakın olan bir ülke. Bu da, Türk içeriklerinden daha yakın içerikler yaratmamızı sağlıyor" diyor. Yazıda bazı Portekiz içeriklilerinin şimdiden Meksika, Ekvator, Venezuella ve El Salvador'da Türk dizilerinin yerini almaya başladığı da öne sürülüyor."