Spor

Fransa’dan Karim Benzema’ya "terörist" suçlaması!

19 Ekim 2023 12:50

Al-Ittihad'in 35 yaşındaki Fransız golcüsü Karim Benzema, Gazze için yaptığı paylaşımlar nedeniyle ülkesinde "terörist" ilan edildi.

Dünyaca ünlü Fransız golcü Benzema, Fransız İçişleri Bakanlığı’nın "terör örgütüyle bağlantısı var" suçlamasıyla karşı karşıya.

İsrail’in Filistin’e karşı düzenlediği bombalı saldırılar sonrası hesabından bir paylaştım yapan Cezayir asıllı Fransız futbolcu, “Tüm dualarımız bir kez daha kadınlar ve çocukları ayırt etmeyen haksız bombalamaların kurbanı olan tüm Gazze sakinleri için” ifadelerini kullandı.

Sosyal medyadan küfür etmişti

Bu açıklama üzerine Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Cnews Network canlı yayın açarak, “Karim Benzema’nın, Müslüman Kardeşler örgütü ile kötü şöhretli bağlantıları var. Bu grup Avrupa’da terörist olarak adlandırılıyor” dedi.

Daha önce birçok kez Filistin ve Gazze’ye destek içerikli söylemlerde bulunan Benzema’ya geçtiğimiz günlerde İsrailli isim Dudu Aouate de tepki göstermişti. Eski kaleci Dudu Aouate, sosyal medya hesaplarından Benzema’ya Arapça, İngilizce, Fransızca ve İbranice küfretti. X sosyal medya platformu, Aouate’nin yapmış olduğu paylaşıma kısıtlama getirdi.

Müslüman kardeşler kimdir?

Müslüman Kardeşler, 1928'de Mısır’ın kuzey doğusundaki İsmailiye’de doğdu. Hasan El Benna tarafından kurulan grup, Mısır’ı İngiliz baskısından kurtarmayı ve Mısır’da iktidarı almayı hedefledi.

Orijinal adıyla “İhvanü’l-Müslimin”, işçi ve orta sınıf için sosyal faaliyetler düzenleyerek bölgede popüler hale geldi.

Müslüman Kardeşler’i dünyada Rusya, Kazakistan, Tacikistan, Suriye, Mısır, Suudi Arabistan, Bahren ve Birleşik Arap Emirlikleri terörist organizasyon olarak tanımladı.