Yaşam

Flaş haber; siyasette nezaket!

CHP'li Tanal, 'Semiha Yıldırım hepimizin annesi, ablası kadar güzel bir Anadolu kadınıdır' dedi; AKP'li Yeneroğlu 'Abi' diyerek teşekkür etti

06 Nisan 2019 17:07

31 Mart seçimlerinin ardından CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’nun eşi Dilek İmamoğlu ile AKP’nin adayı Binali Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım’ın fotoğraflarını yan yana koyarak yapılan kıyaslamalara tepkiler sürüyor. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın, Semiha Yıldırım’a yönelik paylaştığı mesaj sosyal medyada uzlaşı rüzgârı estirdi. Tanal'ın Semiha Yıldırım için "Hepimizin annesi, ablası kadar güzel bir Anadolu kadını, öğretmenimiz, rencide edici paylaşımlar yapan alçakları  nefretle kınıyorum” ifadelerini içeren paylaşımını alıntılayan AKP'nin Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi ve İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ‘Mahmut Tanal abi’ diyerek teşekkür etti.

“Alçakları nefretle kınıyorum”

CHP İstanbul Milletvekili Tanal, Semiha Yıldırım hakkındaki olumsuz paylaşımlara, "Hepimizin annesi, ablası kadar güzel  bir Anadolu kadını, öğretmenimiz. Saygıyla hürmet ediyorum, rencide edici paylaşımlar yapan alçakları  nefretle kınıyorum" ifadeleriyle tepki gösterdi.

AKP'li Yeneroğlu teşekkür etti

Tanal'ın paylaşımını alıntılayan Yeneroğlu, "Bu hassasiyetinizden dolayı teşekkür ederim Mahmut Tanal abi. Daha güzel ifade edilemezdi. Ülkemizin güzel insanlarını birbirine düşmanlaştıran nefret dolu dile hep birlikte karşı çıktığımız nispette ülkemiz çok daha güzel olacak ve ancak böylece hep birlikte Türkiye olacağız" ifadelerini kullandı.

Dilek İmamoğlu da tepki göstermişti

Resmi olmayan sonuçlara göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı seçilen Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek İmamoğlu da ocak ayında verdiği bir söyleşide, seçim süreci başladığında kendisiyle Semiha Yıldırım'ı kıyaslayanlara şu yanıtı vermişti:

"Bu tarz paylaşımların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Eğer bir aşağılama ya da güzelleme yaptıklarını sanıyorlarsa bilmeliler ki beni de aşağılıyorlar. Çünkü ben Sayın Semiha Yıldırım’ın fotoğrafına bakınca kendi annemi, kendi ablamı görüyorum. Onların tercihi de böyle. O yüzden bu paylaşımı hiç iyi niyetli bulmuyorum." 

Yeneroğlu, ‘ezan’ tartışmasına ve Yeni Zelanda katliamı görüntülerinin izletilmesine de tepki göstermişti

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, ezanın ıslıklandığı iddiaları sonrasında İstiklal Caddesi ve Taksim'de bir grubun tekbir atarak yürüyüşe geçmesi ve görüntülerinin sosyal medyada yer almasından sonra “Ezanın ıslıklandığı olasılığı ne kadar rahatsız ediciyse, ‘ezana uzanan eller kırılsın’ sloganıyla şiddet dili kullananlar çok daha ürkütücü. Ezanın bu şekilde korunmaya, hele insanları incitmeye ve kaba kuvvetle korkutmaya ihtiyacı yok. Biraz sükûnet ve sağduyu lütfen” mesajı paylaşmıştı.

Yeneroğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın mitinglerinde Yeni Zelanda katlimanının görüntülerini gösterilmesine de "Bu görüntülerin çocukların izlemesini doğru bulmuyorum. Kim telkinde bulundu bilemiyorum ama doğru olmadığı kanaatindeyim. Ben büyük bir ekseriyetin benim gibi düşündüğünü düşünüyorum" diye tepki göstermişti.