Spor

Fatih Altaylı: Galatasaray ile ilgili çok çirkin iddialar dolaşıyor...

20 Ağustos 2024 12:53

Gazeteci Fatih Altaylı, Galatasaray Spor Kulübü'nün içindeki birtakım isimlerin, bazı taraftar gruplarıyla birlikte hareket ettiği, kulüpten para çaldığı ya da kaynakları kendi lehlerine kullandıklarına dair iddialar olduğunu dile getirdi. Altaylı, "Bununla ilgili açılmış soruşturmalar var. Bunun içinde eski kulüp genel sekreteri ve eski yönetim kurulu üyesinin isimleri var. Mesele şu; Passolig'e çok az bilet verildiği, eldeki biletlerin bir taraftar grubuyla karaborsada satıldığı, çok büyük kazançlar elde edildiği ve bir yönetim kurulu üyesinin normalde sahip olamayacağı kadar varlığa sahip olduğu konusunda camiada çok fazla konuşma var" dedi.

Galatasaray'da kombine ve bilet alma konusunda kulübe tepkiler büyürken, Divan Kurulu'nda Hayri Kozak'ın iddialarının ardından Fatih Altaylı da kendi YouTube kanalında yaptığı programda söz konusu durumla ilgili açıklamalar yaptı. "Galatasaray Spor Kulübü ile ilgili bir rahatsızlığım var. Galatasaray ile ilgili çok çirkin iddialar dolaşıyor" diyen Altaylı, şunları söyledi:

"Kulüp içerisindeki birtakım isimlerin, bazı taraftar gruplarıyla birlikte hareket ederek, kulüpten para çaldığı ya da kaynakları kendi lehlerine kullandıkları iddiaları var. Bununla ilgili açılmış soruşturmalar var. Bunun içinde eski kulüp genel sekreteri ve eski yönetim kurulu üyesinin isimleri var. Mesele şu; Passolig'e çok az bilet verildiği, eldeki biletlerin bir taraftar grubuyla karaborsada satıldığı, çok büyük kazançlar elde edildiği ve bir yönetim kurulu üyesinin normalde sahip olamayacağı kadar varlığa sahip olduğu konusunda camiada çok fazla konuşma var."

"İfadeye çağrılan Galatasaraylılar arasında yöneticiler de var"

Galatasaray Divan Kurulu Üyesi Hayri Kozak, son Divan Kurulu toplantısında yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

"18 tane Galatasaraylı, Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturmaya çağrıldı. Hepimiz biliyor muyuz bunu! Bilenler el kaldırsın. 2 kişi. Ne oluyor? Galatasaray Spor Kulübü'nün rastgele üyesi değil, 18 kişinin içinde ben çok istedim, listeyi alamadım, bir şekilde 3-5 isim aldım, ne kadar enteresan biliyor musunuz? İçlerinde yönetim kurulu üyelerimiz var. Başkanın da bilgisi var. Bu çok önemli bir olay. Niye biliyor musunuz? 100 senelik kulübün, koskoca Galatasaray'ın... 1 ay geçti. İçeriği biliyorum. 60 yılımı Galatasaray'a verdim. Kimin ne yapacağını bilen biriyim Allah'a şükürler olsun. Bu soruşturmanın sonunu göreceğiz. Demin konuştuğum bilet milet hikayeleri var ya, milyonların döndüğü olaydır, öyle böyle bir olay değildir. Dursun Başkan aldırmaz ama mühim değil, sonu gelecektir. Şunlarla bunlarla hacamat edip halletmek kolaydır ama bu iş unutulmaz, ben unutmam. Takipçisi ben olacağım. Size ben açıklayacağım, söz veriyorum. Tam bir aydır konu gündemde, tam bir aydır. İki satır yazın, şöyle şöyle bir gelişme vardır. Diyorlar ya Galatasaray'ın düşmanları, biri de benimdir, bilmiyorum. Kale almayın, rahat olun diyemediniz mi, herkesin dilinde şimdi. Mecburi olarak bu soruşturma tamamlanınca Cumhuriyet Savcılığı, tüm Türkiye'ye açıklayacak. Adı geçen, özellikle yönetim kurulu üyeleri iyi hazırlansınlar. Bunu söylüyorum. Yazıklar olsun, onlara değil, hepimize. Bir tek kişi bir tek kelime etmedi. Dikkatle takip etmenizi rica ediyorum özellikle, çok önemlidir."