Bilim / Teknoloji

Fallout dizisi için tarih verildi

28 Ağustos 2023 11:09

Popüler kıyamet sonrası (post-apocalyptic) video oyunu serisi Fallout'un dizisi için tarih verildi. Prime Video tarafından çekilecek olan dizinin gelecek yıl gösterime girmesi bekleniyor.

Amazon’un Prime Video yayın servisi için, aynı adlı ünlü post-apocalyptic oyun serisinden uyarlanan Fallout dizisinin çıkış tarihi ve dizinin nerede geçeceği açıklandı. Prime Video tarafından dizi hakkında yapılan paylaşımda, "Vault 33, Yer: Los Angeles, Fallout 2024 yılında Prime Video'ya geliyor" ifadelerine yer verildi. Güncel oyunları Bethesda Softworks tarafından geliştirilen serinin dizi uyarlaması, Westworld'un yaratıcıları Lisa Joy ve Jonathan Nolan tarafından geliştiriliyor.

Dizinin başrollerini Walton Goggins ve Ella Purnell paylaşırken oyuncu kadrosunda ayrıca Moises Arias, Johnny Pemberton, Kyle MacLachlan, Aaron Moten, Leer Leary, Dave Register, Xelia Mendes-Jones ve Annabel O’Hagan gibi isimler de yer alıyor.

Fallout evreni

Fallout evreni, Çin ve ABD arasında gerçekleşen bir nükleer bombardıman sonrası mutant insan ve canlıların yer yüzünde hüküm sürdüğü retro-fütüristik bir dünyayı konu ediniyor.

Evrende bazı insanlar Vault adı verilen nükleer sığınaklara saklanma şansına erişirken, bazıları ise eğer "şanslıysa" bombardıman radyasyondan sonra yaşanamaz hale gelen ve hükümetlerin düştüğü bu dünyada hayatta kalmaya çalışıyor.