Gündem

Evrensel yazarı Ceren Sözeri: Kızılcık Şerbeti, seçmeni karşısına çıkacak sembollere, mesajlara karşı uyararak AKP'nin seçim stratejisini bozdu

09 Nisan 2023 09:41

Evrensel gazetesi yazarı Ceren Sözeri, Show TV'de yayınlanan, RTÜK tarafından beş hafta yayın durdurma ve en üstten para cezası verilen Kızılcık Şerbeti dizisini değerlendirdiği yazısında, "Dizide camdan atılan Nursema değil Alev olsaydı RTÜK yine ceza verecek miydi? 2018’de “Sen Anlat Karadeniz” adlı dizide iki bölüm boyunca bir kadına şiddet uygulandı, kadının parmakları kırıldı. Bu sahneler çok tepki çekince RTÜK oy çokluğu ile kanala ceza verdi. Cezaya itiraz eden tek bir üye vardı, Ebubekir Şahin. Kısa süre sonra RTÜK başkanı oldu, o zamandan beri de iktidar medyası cezadan muaf" diye yazdı.

Kızılcık Şerbeti dizisinin seçmenin karşısına çıkacak sembollerle AKP'nin seçim stratejisini bozduğunu savunan Sözeri, "Üzerinde çizgi filmden esinlenmiş domuz karakteri olduğu için bebek odasının duvar kağıtlarını söken Pembe Hanım’a Abdullah Bey’in “hanım böyle mi tepki verilir, konuşur münasip bir dille anlatırsın” tepkisi; niye yerde olduğu belli olmayan seccadeye yanlışlıkla bastığını belirtip özür dileyen Kılıçdaroğlu’na gösterilmeyince kafaların karışması ihtimali doğdu. “Kötü gelin” Nilay hamile olduğunu öğrendikten sonra ejder meyvesi isteyince bu insanlara bir şeyler hatırlattı. Soğan oldu 30 lira" ifadelerini kullandı.

Yazının tamamı için tıklayın...