Gündem

Eski Bakan Nureddin Nebati: Allah belanızı versin, yalanlarınızda boğulun

Nebati'nin Esenler Belediyesi bünyesindeki bir merkezin bilim kurulu üyesi olması gündem olmuş, aylık 200 bin TL aldığı iddia edilmişti

07 Ocak 2024 07:16

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sosyal medyada kendisi hakkında yapılan bir paylaşıma “Allah belanızı versin” diyerek tepki gösterdi.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin İstanbul Esenler Belediyesi bünyesinde 2012 yılında kurulan Prof. Dr. Sadettin Ökten Şehir Düşünce Merkezi’nin, bilim kurulu üyesi olması sosyal medyada tartışma konusu oldu. Konuyla ilgili olarak sosyal medya platformu X’ten bir açıklama yapan Nebati, paylaşım yapan bir kullanıcıya beddua edip "Ben bir bilim adamıyım" dedi.

Nebati şunları yazdı:

“Allah cc belanızı versin. Yalanlarınızda boğulun. Kimden ne zaman nerede ücret almışım? Ben bir bilim adamıyım. 2012 yılından beri harika işler yapan şehircilik ve kentleşme politikalarına akademik katkılar sunan bilim kurulunda bulunmam sizi niye rahatsız ediyor. Üstelik bu çalışmaları herhangi bir ücretle değil tersine aklımızın zekatı diye tamamen ücretsiz yapmış biriyim. Ahlaksızlığın da bir sınırı yok mu?”

Onun döneminde uygulanan ekonomi programı ile adı sık sık anılan eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 2021 yılında bakanlık görevine getirilmişti. Nebati, Mayıs 2023’te düzenlenen seçimin ardından Mersin’den milletvekili seçilerek koltuğu Mehmet Şimşek’e bırakmıştı.