Gündem

Eski AKP milletvekili Metiner: Kürt sorununun çözümünün gerçekleştirilmesi Türkiye açısından büyük bir kazanım

18 Nisan 2023 11:20

Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner, "Kürt sorununun çözümünün gerçekleştirilmesi Türkiye açısından büyük bir kazanım. Hem Türkiye’nin gücüne güç katması hem sosyal barışının kalıcı bir biçimde sağlanması bağlamında büyük bir kazanım"  dedi. 

Metiner, yazısında, şu ifadeleri kullandı:

"CHP 'PKK’ya silah bıraktıracağını2 söyledi. Daha önce de 'Kürt sorununu biz çözeriz' dedi. 'Kürt sorunu'nu nasıl çözeceklerine dair bugüne kadar herhangi bir somut açıklama yapmadılar. Hangi somut adımlar atarak bu sorunu çözeceklerini söylemediler. Şimdi de seçim sath-ı mailinde PKK’ya silah bıraktıracaklarını söylediler. Bunlar afaki laflar. Henüz içi doldurulmamış laflar. Öncelikle ve önemlilikle belirtmek isterim ki bunun gerçekleştirilmesi Türkiye açısından büyük bir kazanım. Hem Türkiye’nin gücüne güç katması hem sosyal barışının kalıcı bir biçimde sağlanması bağlamında büyük bir kazanım. O yüzden buna karşı çıkacak birilerinin olacağına ihtimal vermem. Buradaki can alıcı soru şu: Bunu hangi yöntemle nasıl yapacaksınız?"" 

Metiner, "Cevaben denilen şu: Diyalog ve müzakere yoluyla. Meclis’te bütün partilerden oluşan bir komisyon kurarak. Bu mu yani? Bunu yaptığınızda şıppadak sorun çözülmüş mü oluyor?" dedi.