Gündem

Erdoğan: Özgür Efendi, Atatürk'ün kurduğu partinin tabutuna son çiviyi çaktı

Erdoğan, DEM ile görüşen CHP'yi hedef aldı; sandığa yönelik de adaylarına seslenerek, "CHP gibi vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz" dedi

18 Ocak 2024 16:32

AKP aday tanıtım toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, DEM Parti ile görüşeceklerini ve iki parti arasındaki işbirliğinin şeffaf bir şekilde devam edeceğini açıklayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i yüklendi. "Özgür efendi daha 'Bismillah' demeden iradesini ve ipini terör örgütünün temsilcilerine teslim etti." diyen Erdoğan, "Gazi Mustafa Kemal’in kurduğu partinin tabutuna en son çiviyi kurultay kürsüsünden teröristlere selam göndererek, bölücülerle iş birliği yaparak bizzat Özgür efendi çaktı." ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ATO Congresium'da düzenlenen AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'nda konuştu.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP), 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacak, aralarında 17’si büyükşehir 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı Turgut Altınok, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hamza Dağ oldu.

"Önümüzdeki cumartesi gününden itibaren, İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanıtımını da yapacağız. " diyen Erdoğan, "Niyetimiz, 20 Şubat'a kalmadan adaylar konusundaki tüm hazırlıkları bitirmek" dedi.

Adaylarını tek tek sahneye çağırarak isimlerini duyuran Erdoğan, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: 

"7 Ocak'ta İstanbul'da 26 büyükşehir ve il belediye başkan adayımızı paylaştık. Bugün de büyükşehirlerimizin kalanlarını ve il belediye başkan adaylarımızı açıklıyoruz. Böylece Cumhur İttifakı'ndaki ortağımız MHP adaylarını destekleyeceğimiz 7 vilayetimiz dışındaki tüm büyükşehir ve il belediye başkan adayımızı ilan etmiş oluyoruz. İstanbul'dan başlayarak ilçe adaylarımızın tanımını da yapacağız.

Amacımız AK Parti ve Cumhur ittifakında olan belediyeleri tekrar ezici oranla kazanmanın yanında muhalefetin elindeki belediyeleri gerçek belediyecilikle tanıştırmaktır.Sandıkta bize verilen her oyun bedelini üzerimizde hissederek aşkla çalışacak farkımızı ortaya koyacağız.

Şehirlerinin dertleriyle dertlenmeden sandığa gözünü diken varsa AKP onun için isabetli bir mecra hiç değildir. Bir yanda 10 yılı aşkın süredir kaos çıkartarak terörü azdırarak ekonomik tuzaklar kurararak kesintisiz sürüyor. Gezi olaylarıyla ülkemizi devirmek istediler. Başaramayınca bedel ödetmeye başladılar. FETÖ'nün darbe girişimiyle ülkeyi teslim almak istediler. Hüsrana uğrayınca ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. Hendeklerle mahalleleri ihlal etmek istediler. Güvenlik güçlerimiz onları çukurlara gömünce bedel ödetmeye çalıştılar. Sınırlarımızı tacize kalkıştılar.

Sınır ötesi harekatlarımızla ülkemize bedel ödetmeye çalıştılar. Bizi korkutacaklarını sindireceklerini sanıyorlar. Tabii bunlar ne Türk milletini ne de onun evladı olarak bizi tanıyorlar.

Erdoğan adaylarını tek tek sahneye davet etti

"CHP mevcut yönetim altında emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş vaziyette"

Şunu çok açık ve net olarak ifade etmek isterim. Bizi yolumuzdan kesinlikle döndüremeyeceklerdir. Türkiye'nin artık tehditlerle sinsi olaylarla yola getirilemeyecek olduğunu elbette onlar da öğreneceklerdir. Bunu hep beraber başaracağız. Bir tarafta emperyalistler varken diğer tarafta bunların piyonları olan 5.kol elemanları var. Türkiye karşıtları siyasetten medyaya bu 5. yol unsurlarını adeta parmaklarında oynatıyor. Hiçbir kırmızı çizgisi bir kiyafetsiz muhterislerle karşı karşıyayız.

Esen rüzgara göre yön değiştiren; hiçbir ilkesi, sabitesi, kırmızı çizgisi olmayan bir kifayetsiz muhterislerle karşı karşıyayız. Samimi bir üzüntüyle ifade etmek isterim ki ülkemizin ikinci büyük partisi hüviyetini taşıyan CHP, mevcut yönetim altında maalesef emperyalistlerin koçbaşlığına soyunmuş durumdadır. CHP'nin, bölücü terör örgütünün güdümünden çıkamadığı için meşruiyet krizi yaşayan DEM'lilerle yaptığı işbirliği, bu kirli oyunun en son sahnesidir.

Sütre gerisinden sürdürdükleri birlikteliklerini artık iyice faş ettiler. Seçimlerde yaptıkları işbirliği gizli saklı devam ediyordu. Kandil uzantılarının altına kırmızı halılar sererek sırf onlar rahatsız olmasınlar diye Atatürk ve Türk bayraklarını kaldırarak işbirliklerini aleni hale getirdiler.

Kandil uzantılarının ayakları altına kırmızı halılar sererek, sırf onlar rahatsız olmasın diye Türk bayraklarını ve Atatürk resimlerini ortadan kaldırarak, işbirliklerini aleni hale getirdiler. Birkaç ay öncesine kadar uğruna gözyaşı döktüğü Bay Kemal'e, mayıs seçimlerindeki hezimetin tüm faturasını yükleyen Özgür Efendi, daha 'Bismillah' demeden, iradesini ve ipini terör örgütlerinin temsilcilerine teslim etti. Gazi Mustafa Kemal'in kurduğu partinin tabutuna en son çiviyi, kurultay kürsüsünden bölücülere selam göndererek, bizzat Özgür Efendi çaktı. Dikkat ederseniz bu iki parti, ülkenin ve milletin aleyhine ne varsa birlikte hareket ediyor, lehine ne varsa da birlikte karşı çıkıyor. Daha doğrusu bölücü örgütün muhiplerinden izin ve icazet almadan, CHP yönetimi adım atamıyor, teröre 'terör', teröriste 'terörist' dahi diyemiyor.

Son aylarda giderek sıklaşan 28 Şubatvari provokasyonlar da aynı oyunun parçadırı. Ülkenin bekasını, milletin geleceğini hiçe sayarak içinde yer aldıkları bu kirli senaryolar belki eski Türkiye'de işe yarıyordu ama buna karnımız tok. Bunun için diyoruz ki 31 Mart'ta Özgür efendiyi de vesayetten kurtarıp özgürleştireceğiz. Bizim 85 milyona sözümüz var. Tek millet diyerek herkesi kucaklayacak hiç kimsenin kendisini öteki hissetmesine izin vermeyeceğiz. Tek bayrak diyerek bağımsızlığımıza sarılacağız. 

CHP'li Başarır'ı hedef aldı

CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır'ın Türk bayrağına "bez parçası" dediği iddia edilen AKP Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'ya tepkisine değinen Erdoğan, şu ifadelerini kullandı: 

"Parlamentoda çıkmış birisi, ne idüğü belirsiz, benim Grup Başkanvekilim Leyla Hanım'a bayrağımıza saldırdığına dair edepsizce ifadeler kullanıyor. Şunu bir defa iyi bil, AK Parti'nin hiç bir ferdi bayrağımıza 'kağıt parçası' demez. Hiç bir ferdi bayrağımızla ilgili 'paçavra' demez. O sizin cibiliyetinizde var. Ortağı olduğunuz partinin cibiliyetinde var. AK Parti'de bunları göremezsiniz. AK Parti, 'Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır' diyerek yola giren bir partidir. Onun için kime ne söylediğinizi iyi bileceksiniz. Meclis'in kürsüsündeki o dokunulmazlığa sığınarak bu tür cibiliyet noktasındaki eksiklerle AK Parti'ye saldıramazsınız."

"Seçim sandıktan önce sahada kazanılır"

18.kez milletimizin huzuruna çıkmanın hazırlığı ve heyecanı içindeyiz. Adaylarımızdan seçim beyannamemize kadar milletimizin görüşlerini alarak yürütüyoruz. Milletimiz neyi uygun gördüyse bizden beklentisi neyse onu hayata geçirme derdindeyiz. Seçim sandıktan önce sahada kazanılır. Bunun da yolu milletin gönlünü kazanmaktır. Sandık sadece bizim başarımızın emeğimizin bir tescili oldu. En fazla biz çalıştık biz emek verdik. Bize gururlanmak yakışmaz. Sadece çalışkanlığımızla değil vizyonumuzla da rakiplerimize fark attık. Çalmadık kapı gönlüne dokunmadığımız kişi bırakmadık. Bu seçimlerde de yine aynı usulle çalışacağız. Önümüzdeki 73 gün boyunca durmadan dinlenmeden koşturacaksınız. 

"Vatandaşın oyunu çantada keklik görmeyeceksiniz"

Kimseyi ayırmayacak, kimseyi dışlamayacaksınız. CHP zihniyetinin yaptığı gibi vatandaşın oyunu 'çantada keklik' asla görmeyeceksiniz. Açık söylüyorum, hiç kimse, şahsımız dahil hiç kimseye, 'tıpış tıpış oy vermek' zorunda değildir. Bilakis biz, hiçbir ayrım yapmadan her bir insanımızı 'velinimet görerek' kapısını çalmak zorundayız. Daha önce bize oy versin veya vermesin, her vatandaşımıza ulaşmak, zihnini ve kalbini yeniden kazanmak mecburiyetindeyiz.

"Cumhur İttifakı'nda ayrım asla olmayacak"

Hemşerilerimizi, şehirlerini en başarılı şekilde bizim yöneteceğimize tek tek ikna edeceğiz. Partimizin adayları için nasıl gayret gösteriyorsak MHP adaylarını destekleyeceğimiz Manisa, Mersin, Bartın, Erzincan, Kars, Kırklareli, Osmaniye'de de aynı azim, şevk ve samimiyetle çalışacağız. Cumhur İttifakı'nda ayrım ayrı asla olmayacak."

En iyi seçim çalışması milletle birlikte olmaktır. Sosyal medya önemlidir ama sahada çalışmanın yerini tutmaz. Adaylarımız herkesten daha fazla çalışmak daha fazla yorulmakla mükelleftir. Hep beraber bunu başardığımızda muhalefetin kale olarak gördüğü yerlerde zafer bizim olacaktır. Bugüne kadar AKPnin hizmet sancağını dalgalandıran başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Bu bayrak yarışında yerini yeni arkadaşlarımıza bırakan belediye başkanlarımıza emekleri ve gayretleri için şükranlarımı sunuyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra 17'si büyükşehir olmak üzere 48 belediye başkan adayını alfabetik sıraya göre tanıttı.

AKP'nin Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cüneyt Yüksel kimdir? 

AKP'nin Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fırat Görgel kimdir? 

AKP'nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Hakan Tütüncü kimdir?

AKP'nin Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Halis Bilden kimdir?

AKP'nin Konya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Uğur İbrahim Altay kimdir?

AKP'nin Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatih Mehmet Kocaispir kimdir?