Gündem

Erdoğan: Bunlar Kandil'e çalışacak

"Ezan, bayrak ve vatan düşmanlarına sandıkta bir Osmanlı tokadı bekliyorum"

13 Mart 2019 14:07

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun kendisine yönelik "Türkiye'nin diktatörü Erdoğan İsrail'e saldırıyor ama kendi hapishanelerini gazeteciler ve hakimlerle dolu" sözlerine tepki gösterdi. Erdoğan, "Netanyahu kendine gel kendine. Sen zalimsin" dedi.

Hedefinde muhalefet de olan Erdoğan "Adı iyi kendi fesat partinin adı altında FETÖ'cüler, PKK'lılar belediyelere listelere sızdırılmaya çalışılıyor. Mansur efendinin listesinde de var. Bunlar seçildiğinde Kandil'e çalışacak" diye konuştu.

Ankara Pursaklar'da konuşan Erdoğan'ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

(Kendisine seslenen vatandaşa) "Hanımefendi çok ayıp, konuşmam bitsin gelsin konuşursun.

Bu seçimlerde ezan düşmanlarına esaslı bir ders vermenizi bekliyorum. Bu seçim bir beka seçimidir. Bu seçimde bunlara gereken dersi vermeliyiz. Ezanımızı hazmedemeyenler, bayrağımızı yakanalar bunlar CHP ile el ele. Belgeyle konuşuyorum. Şu anda Bay Kemal bunlarla el ele mi, kol kola mı, sandığa beraber gidiyorlar mı? Ankara'da Bay Mansur bunlarla birlikte mi? 4'lü çete; CHP, HDP, sözde İYİ Parti ve Saadet. Sizden hep beraber dersinizi orada verin. Ezan, bayrak ve vatan düşmanlarına sandıkta bir Osmanlı tokadı bekliyorum.

"Bunlar Kandil'e çalışacak"

Varsa bu bayraktan rahatsızlığı olan, gidip istediği paçavranın altında ölebilir. Ama biz burada olacağız. Ezan ve bayrak düşmanları kendisine yeni çatı buldu. CHP çatısı altında, adı İYİ kendisi kötü bir partinin altında PKK'lıları sızdırmaya çalışıyorlar. Bunları belediye meclis üyesi gösterdiler. Bunlar elbette Kandil'e çalışacaklar. Biz çukur eylemlerinden sonra belediyelerden PKK'yı temizlemeye çalışırken, bunlar belediyeye taşıyor. Bunlar milleti kendileri gibi kör zannediyor. Mansur efendinin listesinde de var. Bunlar seçildiğinde Kandil'e çalışacak. 

"İttifaklarını delikanlıca ortaya koyamadılar"

Seçim sürecinde ittifaklarını delikanlıca ortaya koyamayanlar Ankara'yı nasıl açık yüreklilikle yönetecekler. Bugün Ankara'da 6'ncı ilçe mitingini yapıyoruz. Cumhur İttifakıyız ya oradayız. Büyük Ankara mitingini 23 Mart'ta yapacağız. Seçimden birkaç gün önce yine Ankaralı kardeşlerimizle olacağız. Bu ittifak karanlık bir ittifaktır.

"Kimse bize Kudüs davasını unutturamaz"

İsrail durur mu, Mescid-i Aksa'yı postallarıyla kirletmeye cüret ettiler. Şimdi de İsrail'in başındaki o soyguncu, soygundan yargılanıyor. Bu adam şimdi 'Türkiye'de gazeteciler cezaevinde, bize ders vermesin'. Ey Netanyahu kendine gel, sen zalimsin. 7 yaşındaki o yavruları öldüren bir zalimsin. 7'den 70'e kıyan bir zalimsin. Sen bizim oradaki kutsal mabedimizi, postallarıyla senin askerin, polisin buralara giriyor. Tahrik etme! Biz bu ülkede hiçbir Musevi'ye zulmetmedik. Biz tahrik etmeyin, biz bu oyuna gelmeyeceğiz ama bunun hesabını uluslararası camiada soracağız. Kimse bize Kudüs davasını unutturamaz.

"Bu adamı CHP'den kurtaralım"

Bay Kemal bir koltuğa oturdu mu bir daha kalkmasını bilmiyor. 31 Mart'ta öyle bir ders verelim ki CHP'ye oy veren kardeşlerimizi de bu adamdan kurtaralım."