Ekonomi

Erdoğan açıkladı; elektrikte yüzde 15, doğal gazda ise yüzde 20 indirim

Erdoğan, indirim kararlarının nisan ayından itibaren geçerli olacağını duyurdu

29 Mart 2023 13:23

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, nisandan itibaren elektrikte yüzde 15, sanayide kullanılan doğal gazda ise yüzde 20 indirim yapılacağını açıkladı. 

Partisinin grup toplantısında konuşan Erdoğan, "Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım. Birinci, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz" dedi. 

Erdoğan, Karadeniz gazının işleneceği Filyos'taki tesisin töreni yapılırken yeni "müjde"lerin olacağını da sözlerine ekledi.

Erdoğan, şu ifadeleri kullandı:

"Arife günü Karadeniz gazının Filyos işleme tesisine getirilmesi törenini yaparken milletimize çok güzel müjdelerimiz de olacak. İki bayramı bir arada yaşayacağız. 

Şimdiden iki ayrı müjdeyi milletimizle paylaşalım.

Birinci, elektrikte tüm abone gruplarında nisan ayından itibaren yüzde 15 indirime gidiyoruz. 

İkincisi, sanayicilerin kullandığı ve konut aboneliğine göre oldukça yüksek kalan doğal gaz tarifesinde yine nisandan itibaren yüzde 20 indirim yapıyoruz. 

Yatırım, istihdam, üretim, ihracat ve cari fazla ile ülkemizi büyütme hedefimize katkı veren sanayicilerimizi desteklemek için ne gerekiyorsa yerine getirmeyi sürdüreceğiz. 

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'ne 27 Nisan'da yakıt yükleyerek, resmen nükleer tesis statüsü kazandıracağız."

TIKLAYIN: Erdoğan: Bakanlarımız yeni dönemde Meclis'te olacak, kabinede yeni isimlere görev vereceğiz