Spor

Dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör, Fenerbahçe'yi neden reddettiğini açıkladı

"Farklı bir ülkeye gitmek için çantam hazırdı"

26 Mayıs 2022 21:52

Fulham Menajeri Marco Silva geçen sezon Fenerbahçe ile anlaşmak üzereyken teklifi neden reddettiğini açıkladı.

İngiltere'de Championship ekibi Fulham'ı şampiyon yaparak Premier Lig'e çıkaran Portekizli teknik direktör Marco Silva, Fenerbahçe'nin kapısından döndü.

Geçen sezon Fenerbahçe ile imza atmaya yakın olan 44 yaşındaki çalıştırıcı Fulham'ın sahibi Shahid Khan ile konuştuktan sonra Championship ekibi ile sözleşme imzaladı.

Marco Silva, İngiltere'ye gitmeden önce Haziran 2021'de Fenerbahçe ile imzaya yaklaştığını, "Farklı bir ülkeye gitmek için çantam hazırdı" sözleriyle açıkladı.

Sarı-Lacivertlilere 'Evet' demeden önce Silva, Fulham'ın sahibi Khan ile Portekiz'de görüştü. Khan, Premier Lig'e gitmek isteyen Silva'ya projelerini anlattı. Khan'ın söylediklerini düşünen Marco Silva, Avrupa kupalarında mücadele edecek Fenerbahçe'yi reddetti.

Portekizli çalıştırıcı Fulham'la anlaşmasını, "İnsanların bana ve ekibime yaklaşımı, gösterdikleri proje ve kulübü tanımam farklı karar vermeme neden oldu." şeklinde ifade etti.

İngiltere'de tarih yazdı

Marco Silva'nın takımı Fulham, Championship'te çok iyi performans sergiledi. Siyah-Beyazlılar 46 maçlık serüvende 90 puan topladı ve sıralamayı zirvede bitirerek Premier Lig biletini aldı. Fulham'da Aleksandar Mitrovic 46 maçta 43 gol, 7 asistlik performans sergiledi ve Championship tarihine geçti. Sırp forvet bir sezonda İngiltere'nin 2 numaralı liginde en çok gol atan futbolcu oldu.