Gündem

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: Onur Yürüyüşü algı operasyonudur

"Yaradılışa aykırı sapkınlıktır"

02 Temmuz 2019 13:32

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş,  LGBTİ+ Onur Haftası kapsamında düzenlenen Onur Yürüyüşü'ne ilişkin  ''Aileyi tahrip eden, insani ve ahlaki değerleri hiçe sayan söz konusu propagandanın, özgürlük, onur gibi kavramlarla servis edilmesi bir algı operasyonu ve aldatmacadır. Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaradılışa aykırı bir sapkınlıktır ve tarih boyunca bütün inançlar tarafından hem reddedilmiş hem de lanetlenmiştir'' dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, diyanetin Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından Konya'da bir otelde düzenlenen 'İslam’a Karşı Küresel Meydan Okumalar Bağlamında Yeni Stratejiler' konferansına katıldı. Erbaş şöyle konuştu: 

''Dünyanın çeşitli yerlerinde şimdi ülkemizde de yavaş yavaş olmaya başladı, zaman zaman bazı kavramlar, organizasyonlar, cinsiyet eşitliği gibi sloganlar adı altında birtakım sapkınlıkların gündeme getirildiğini ve yaygara yapıldığını görmekteyiz. Aileyi tahrip eden, insani ve ahlaki değerleri hiçe sayan söz konusu propagandanın, özgürlük, onur gibi kavramlarla servis edilmesi bir algı operasyonu ve aldatmacadır. Anne olmayı devreden çıkaran bir kadın ve baba olmayı devreden çıkaran bir erkek tasavvuru, fıtrata, yaratılışa aykırı bir sapkınlıktır ve tarih boyunca bütün inançlar tarafından hem reddedilmiş, hem de lanetlenmiştir. Bu manada çocuklarımızı, ümmetin ve tüm insanlığın çocuklarını evrensel değerlerdir bunlar. Annelik ve babalıktan vazgeçen cinslerin birbiriyle evlenmelerine varıncaya kadar ileri götüren bu işi bütün insanlığın meselesidir, sadece Müslümanların meselesi değil. Bu yüzden çocuklarımızı, gençlerimizi sapkın anlayışlara karşı eğitmek, bilinçlendirmek ve korumak hepimizin vazifesidir.''

Polis yürüyüşe müdahale etti

Pazar günü Onur Yürüyüşü'ne izin verilmemesi üzerine İstiklal Caddesi Mis Sokak'ta toplananlar basın açıklaması yaptı. Polis, basın açıklamasının ardından Mis Sokak, İmam Adnan Sokak ve Ağa Camii Sokak'ta bulunan katılımcılara biber gazı ve plastik mermi ile müdahale etti. Basın açıklaması sırasında Mis Sokak’tan iki kişi gözaltına alındı.

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Betül Sayan Kaya da sosyal medyada Onur Yürüyüşü ile ilgili olarak şu mesajı paylaştı:

"İnsana huzur, mutluluk, güç ve güven veren sağlıklı bir aile yapısı toplumumuz için elzemdir. Aile bütünlüğümüzü tehdit eden her türlü hastalıklı davranıştan neslimizi korumak en öncelikli görevimizdi. Güçlü aile, Güçlü toplum, Güçlü Türkiye. #AilemizHerŞeyimiz"

Kaya'nın dışında birçok AKP'li isim de benzer paylaşımlarda bulundu. 

Alperen Ocakları: Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u ahlaksızlar ürüsün diye fethetmedi

Alperen Ocaklaro Gaziantep İl Başkanı Tuncay Uzdilli İstanbul’da düzenlenen Onur Yürüyüşü’ne ilişkin, “LGBT’lilere duyarsız kalan herkes bu yapıyı desteklemiş oldu. Bu tür ahlaksızlıkların normalmiş gibi gösterilmesine izin vermeyeceğiz” ifadesini kullandı.

Uzdilli, "Bugün bu açıklamayı son günlerde artan LGBT olaylarına karşı yapıyoruz. Avrupa birliği uyum yasasına istinaden hazırlanan 6284 sayılı yasanın aile içi ve kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kamuoyunda İstanbul sözleşmesi olarak da bilinen Avrupa konseyi sözleşmesinin Türkiye’de çok yuvalar yıktı. Sözde ismi Onur Yürüyüşü olan ama aslı ahlaksızlık olan ve Müslümanların sinir uçlarına dokunan bu tür ahlaksızlıkların normalmiş gibi gösterilmesine izin vermeyeceğiz. Kutsallarımıza saldıracak kadar ahlaksız bir topluluk olan LGBT’lilere duyarsız kalan herkes bu yapıyı desteklemiş olur.”diye konuştu.

 Müslümanların Onur Yürüyüşü’ne müsaade etmemesi gerektiğini savunan Uzdilli, “Hukuki yollarla mücadelesini sürdürmelidir. bir koyun kesilip bir mahalleye asıldığında kimse karışmadığı takdirde kokusu tüm mahalleyi rahatsız eder. bizim kimsenin yaşam tarzıyla ilgili bir sıkıntımız yoktur, ama bu ahlaksızlıkları kimlerin desteklediğini, bunlara kimlerin müsaade ettiğini çok iyi biliyoruz.” Dedi.

 Uzdilli şöyle konuştu:

 “Sultan Alparslan Anadolu’ya ahlaksızlar yürüsün diye girmedi. Fatih Sultan Mehmet İstanbul'u ahlaksızlar ürüsün diye fethetmedi. Toprağın altındaki milyonlarca Türk evladı ahlaksızların hürriyeti için şehit olmadı. Alperenler olarak Müslüman topraklarında fantezi hayal edenlere müsaade etmeyeceğiz."