Gündem

"Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek istifa eden İlgezdi'ye CHP Sözcüsü Yücel'den yanıt

"Körfez'den bir Arap yatırımcıyla şehir hastanesi satışı için görüşmeler devam ediyor"

26 Ocak 2024 17:41

T24 Haber Merkezi

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, partisinin MYK gündemine ilişkin olarak basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından soruları yanıtlayan Yücel, "Kılıçdaroğlu'nu destekleyenler tasfiye ediliyor" diyerek istifa eden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'ye dair "İstifa tek taraflı beyandır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. İstifa ettiği iddia edilen Sayın İlgezdi'den bunu teyit edebilirsiniz. Adaylar belirlenirken bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz. Hele hele Kemal Kılıçdaroğlu gibi uzun süre CHP Genel Başkanlığı yapmış, bu sürede büyük başarılara imza atmış, Türk siyaset tarihinde geçmişte hiç örneği olmayacak şekilde, demokratik bir kurultayla görevi Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’e devretmiş bir kişiye yakınlık veya uzaklığın kriter olması asla söz konusu değildir" ifadelerini kullandı. 

31 Mart'te yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) aday mesaisi sürüyor. CHP’nin bugün toplanacak olan Parti Meclisi’nde (PM) belediye başkan adaylarını belirleme sürecini büyük ölçüde tamamlanması bekleniyor.

MYK'nın toplantısına ilişkin olarak CHP Sözcüsü Yücel, basın toplantısı yaptı. Yücel, şunları söyledi:

"Bir kilo etin fiyatı 500 TL. En ucuzunu alayım deseniz bile bir kilo peynirin fiyatı 300 lira olmuş. Kira artışlarını, elektrik, doğalgaz faturalarını söylemiyorum bile. Sayın Erdoğan itibardan tasarruf etmeyecek diye bu ülkede insanlar pazar tezgahlarından çürük meyve, sebze topluyor.

"Emeklilerin haklarını savunmaktan, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz"

Emekliler de bu ülkenin vatandaşı, emeklilerin de bakmakla yükümlü oldukları aileleri var. Emeklileri yok sayan, onları açlığa, yoksulluğa mahkum eden anlayışı reddediyoruz. Emeklilere sesleniyorum. Gelin, bu anlayışı sandığa gömelim. Sizlere açlığı, yokluğu ve yoksulluğu reva gören bu anlayışa sandıkta ders verelim. Emekli yakınlarına sesleniyorum. yıllarca emek verip sizleri büyüten, okutan meslek sahibi yapan hayata hazırlayan annelerinize, babalarınıza, büyüklerinize bu yokluk ücretini reva gören anlayışa 'artık yeter' diyelim. Biz emeklilerin haklarını savunmaktan, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmekten vazgeçmeyeceğiz.

"Ağır ekonomik koşullar altında ezilenler sadece emekliler değil"

Çok iyi biliyorsunuz; ülkede ağır ekonomik koşullar altında ezilenler sadece emekliler değil. Toplumun tüm kesimlerinde yoksulluk derinleşiyor. Yapılan araştırmalar gıda fiyatlarındaki artışın açlık riskini günden güne arttırdığını gösteriyor. Açlık sınırı 17 bin 2 TL'lik asgari ücreti geçti. Son bir haftadır konuşulan Merkez Bankası Başkanı ve ailesinin pembe dizi kıvamındaki maceraları. MB Başkanı göreve geldiği günden bu yana para politikalarından yana gafları ve aile, kendisi için sağlanan ayrıcalıklarla gündeme geldi. 

"AKP kendi istikbalini ülke istikbalinden önde tutuyor"

Her zamanki gibi AKP kendi istikbalini ülke istikbalinden önde tutuyor. Merkez Bankası demişken dün politika faizi 250 baz puan arttırıldı ve yüzde 45'e yükseltildi. Ne demişti Erdoğan? Bu kardeşiniz iktidarda olduğu sürece faiz yükselmez. Göreceksiniz enflasyon da faizle bierlikte düşecek. Bunu defalarca söyledi. En son 14 Mayıs seçimlerinden kısa bir süre önce bir kez daha söyledi. Ne faiz düştü ne enflasyon düştü. Bu sözler söylenirken faiz yüzde 8 buçuktu, enflasyon yüzde 45 buçuk. 9 ayda faiz de enflasyon da düşmedi. Aksine fırladı. Faiz sebep enflasyon sonuç gibi cin fikirleri olan Sayın Erdoğan, ülkeyi batırdı.

"Sayın Erdoğan'ın hayalim dediği şehir hastanelerini Arap yatırımcılara satıyorlar"

Bir ülke düşünün vatandaşları hastalıktan kırılıyor, doktora gitmek için ise randevu alamıyor. randevu alsa bile ilaç bulamıyor. bir yandan TTB, ameliyathaneler doldu, virüs günden güne yayılıyor açıklamaları yapıyor. Diğer yandan; AKP'li rektörden randevu almak için torpil yaptırıyorum açıklaması geliyor. Acil servislerin kırmızı alanlarında boş sandalye kalmadı. Vatandaşlarımız eczanelerde muadil ilaç bile bulamıyor. Tüm dünya virüs alarmı verirken AKP çöken sağlık sistemi konusunda üç maymunu oynuyor. -Yurttaş ne şehir hastanelerinden ne de kamu hastanelerinden randevu alamıyor. Sistem kilitlenmiş durumda. Sistem işlemiyor. Satmak AKP'de o kadar alışkanlık haline geldi ki satmadan duramıyorlar. Şimdi de Erdoğan'ın hayallerini satıyorlar. Sayın Erdoğan'ın hayalim dediği şehir hastanelerini Arap yatırımcılara satıyorlar. Körfez'den bir Arap yatırımcıyla şehir hastanesi satışı için görüşmeler devam ediyor.

"İzmir Valiliği'ne soruyorum; Özgür Özel'e verilemeyen izin Hamza Dağ'a neden verildi?"

Vatandaşların siyasi duruşlarına göre farklı muamele yapan siyaset anlayışının bir örneğini de geçtiğimiz günlerde İzmir'de yaşadık. Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel'in genel başkan seçilmesinin ardından 7 Kasım 2023'te Manisa programı için İzmir'e ilk gelişinde onu büyük bir heyecan ve coşkuyla karşılamak isteyen parti örgütümüz ve İzmirli hemşerilerimiz için İzmir İl Başkanlığımız Adnan Menderes Havalimanında bir hazırlık yaptı. Genel Başkanımızın vatandaşlara seslenmesi için platform desteği istedik ancak İzmir Valiliği 'güvenlik' gerekçesiyle izin vermedi. Ancak 20 Ocak'ta yaşanan bir olayla çifte standartı gördük. Türkiye Cumhuriyeti'nin ana muhalefet genel başkanına verilmeyen izin AKP'nin belediye başkan adayına verildi. İzmir Valiliği'ne soruyorum. Özgür Özel'e verilemeyen izin Hamza Dağ'a neden verildi? Siz devletin mi valisisiniz yoksa iktidarın mı? Eğer AKP'nin valisiyim diyorsanız bunu cesurca ve mertçe söylemeye cesaretiniz var mı? Parti devlet kafasıyla yandaş gibi hareket eden İzmir Valiliği bu konuyla ilgili derhal bir açıklama yapmak zorunda.

"AKP, Sayın Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için bir halk otobüsünü stüdyoya çevirmiş"

İstanbul'u kaybetmeyi içine sindiremeyen AKP, Sayın Ekrem İmamoğlu'nu karalamak için bir halk otobüsünü stüdyoya çevirmiş, oyuncular ayarlamış, bir senaryo yazmış ve sanki halk otobüsü arıza yapmış, vatandaş mağdur olmuş gibi bir film çekiyor. Amaç ne? İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni ve Sayın İmamoğlu'nu karalamak.

"Diyanet üzerinden eğitimi dizayn etme çabalarından artık bıktık"

Üçüncü ve dördüncü sınıfa giden öğrenciler manevi danışmanla görüşlecek, ev ödevleri yapılacak, öğrenciler öğle namazını kılıp evine dönecek. Eğitim etkinliklerini ve değerlendirme toplantılarını lüks otellerde yapanlar çocuklara gelince namaz kıldırıp evlerine gönderiyor. Çocuklar için ceplerinden para harcamak akıllarından geçmez. Diyanet üzerinden eğitimi dizayn etme çabalarından artık bıktık. Çocuklarımızı aklın ve bilimin ışığında laik sistemden uzaklaştırarak toplumsal yapıyı istediğiniz şekle sokma çabanızın farkındayız. Çekin kirli ellerinizi çocuklarımızın üzerinden. çekmezseniz ne olur? Onu da size merhum Uğur Mumcu'nun sözleriyle anlatayım. 'Her kim ki din sömürüsünü kullanır belki bir süre yayarlı olur ama sonunda mutlaka seçim sandığında yenilgiye uğrar. Halk affetmiyor.' Dini şatafatla birleştiren makam arabalarına alet eden AKP iktidarını da halk affetmeyecek. 'Ben Atatürkçüyüm, ben Cumhuriyetçiyim, ben tam bağımsız Türkiye'den yanayım, ben insan hakları savunucusuyum, ben terörün karşısındayım, ben yobazların düşmanıyım. Öyleyse vurun, parçalayın. Her parçamdan benim gibiler beni aşacaktır, çıkacaktır' diyen Uğur Mumcu'yu rahmetle, minnetle anıyorum."

"Fail belli, faile kalkan olanlar belli"

Konuşmasında 2022’nin 30 Aralık’ında uğradığı suikast sonucu hayatını kaybeden eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in cinayetine de değinen Yücel, şunları söyledi: 

"Sokak ortasında katledilişinin üzerinden tam bir yıl geçti. Yine aynı senaryo... Fail belli, faile kalkan olanlar belli. Meçhul olan tek şey ise AKP'nin adaleti. "

"İlgezdi'nin istifasıyla ilgili bize ulaşan bir bilgi yok"

Konuşmasının ardından soruları yanıtlayan Yücel, Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi'nin istifa ettiği iddialarına yönelik şöyle konuştu: 

"İstifa tek taraflı beyandır. Bize ulaşan böyle bir bilgi yok. İstifa ettiği iddia edilen Sayın İlgezdi'den bunu teyit edebilirsiniz."

"Akşener'in sözleri kendini bağlar"

"DEM Parti ile temaslarınız ne boyutta" ve İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in DEM Parti ve CHP görüşmelerini hedef alan sözlerine dair sorulara Yücel, şöyle yanıt verdi: 

"Biz daha önce de söyledik. Biz, TBMM'de temsil edilen her siyasi parti ile görüşürüz. DEM Parti de TBMM'de temsil edilen bir partidir. bu demokrasinin gereğidir. Ancak onların belli seçim çevrelerinde belli illerde, ilçelerde aday çıkarıp çıkarmamaları kendi kararları ve tercihleridir. Bu konuda bize düşen bir söz olmaz. Akşener'in sözleri de kendisini bağlar."

"Bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz"

Battal İlgezdi'nin istifa tweetine yanıt veren Yücel, "Bir kişiye yakınlık ya da uzaklık asla kriter olamaz. Hele hele Kılıçdaroğlu gibi CHP'nin uzun süre genel başkanlığını yapmış bir kişiye yakınlık ve uzaklığın kriter olması asla ve asla söz konusu değildir" ifadelerine yer verdi.