Gündem

Denge ve Denetleme Ağı'ndan anayasa çağrısı

26 Haziran 2019 16:10

Denge ve Denetleme Ağı, yeni bir anayasa çalışması için tüm partilere çağrıda bulundu.

Açıklamada, "Sağlıklı bir güçler ayrımı ve dengesini düzenleyen, parlamento içi ve dışında güçlü denetim mekanizmalarının tanımlandığı ve koruma altına alındığı, yeni bir anayasa çalışmasının, hiçbir siyasi ayrım gözetilmeden, tüm partilerin katılımıyla derhal başlamasının gerekli olduğu kanısındayız" ifadelerine yer verildi.

Denge ve Denetleme Ağı'nın açıklaması şöyle:

25 Haziran 2019

23 Haziran 2019 tarihinde yenilenen İstanbul yerel seçimleri ve seçim sürecinde gözlemlediğimiz gelişmeler, ülkemizde güçler ayrımı ile denge ve denetleme mekanizmalarının göz ardı edilmesinin, toplum tarafından da onaylanmadığını göstermiştir. 

Bu gerçekten hareketle, sağlıklı bir güçler ayrımı ve dengesini düzenleyen, parlamento içi ve dışında güçlü denetim mekanizmalarının tanımlandığı ve koruma altına alındığı, yeni bir anayasa çalışmasının, hiçbir siyasi ayrım gözetilmeden, tüm partilerin katılımıyla derhal başlamasının gerekli olduğu kanısındayız. 

Ülkemizin önemli dış politika ve ekonomik sorunlarla baş etmek zorunda olduğu bu dönemde, günlük siyaset ve partiler arası çekişmelerin içine sürüklenmeden, TBMM’nin acilen bu görevi üstlenmesinin yaşamsal olduğunu düşünüyoruz. 

Toplumumuzun tüm katmanlarını ve bileşenlerini, bu tarihi görev için gayret göstermeye çağırıyoruz. 

Kamuoyunun ilgisine sunarız.

Denge ve Denetleme Ağı