Politika

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'a ilişkin ilk açıklama: Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak!

23 Ekim 2024 18:26

T24 Haber Merkezi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin olarak ilk açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ'taki terör saldırısına ilişkin olarak, "4 şehidimiz, 14 yaralımız var. Bu menfur terör saldırısını lanetliyor, şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.

Erdoğan, "Ülkemizin bekasını, huzurunu, 'Tam Bağımsız Türkiye' idealimizin timsali savunma atılımlarımızı hedef alan alçakça bir saldırıdır. Milletimiz bilsin ki Türkiye'ye uzanan kirli eller mutlaka kırılacak; güvenliğimize kasteden hiçbir yapı, terör örgütü, şer odağı emellerine ulaşamayacak. Her türlü terör tehdidiyle ve destekçileriyle mücadelemiz azimle, kararlılıkla ve çok boyutlu bir şekilde devam edecektir" açıklaması yaptı. 

Erdoğan, NATO Genel Sekreteri Mark Rutte ile de telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Genel Sekreter Rutte görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) yönelik terör saldırısı nedeniyle geçmiş olsun dileklerini ve dayanışma mesajlarını iletti.


Ne oldu?

Ankara Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) Tesisi'nde 15.30'da vardiya değişimi sırasında servislerin de olduğu ana nizamiyede terör saldırısı oldu. Silahlı ve bombalı saldırıların ardından alanda çatışma çıktı. Bölgeye özel harekat timleri, itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Güvenlik nedeniyle personelin sığınaklara yönlendirildiği belirtildi. İddialara göre; saldırganlar, F-16'ların olduğu alandan sızarak içeridekileri rehine aldı. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 2 saldırganın öldürüldüğünü, 4 şehit ve 14 yaralı olduğunu bildirdi. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatışan soruşturmada ise 1 başsavcıvekili ve 8 Cumhuriyet savcısı görevlendirildi.

Ankara TUSAŞ'a bombalı-silahlı terör saldırısı; 2 saldırgan etkisiz hale getirildi, 3 şehit ve 14 yaralı var

Ankara TUSAŞ’taki saldırıdan ilk görüntü

TUSAŞ'ta terör saldırısıyla ilgili yayın yasağı geldi

Bakan Yerlikaya'dan Ankara TUSAŞ saldırısı açıklaması

NATO'dan TUSAŞ saldırısına ilişkin açıklama

TUSAŞ'a saldırının ardından siyasilerden ilk tepkiler; “Barışa gölge düşürmeye çalışıyorlar!”