Eğitim

COST'tan Çanakkale'de 'Şehir ve Efsane' çalıştayı

16 Temmuz 2022 13:50

COST, Yeditepe Üniversitesi ile işbirliği içinde Çanakkale'de "Şehir ve Efsane"  (The city and the myth) isimli bir çalıştay düzenleyecek. 

Çalıştay kapsamında kariyerinin başındaki araştırmacılar Çanakkale'yi ziyaret ederek şehrin mimarisini, arkeolojisini, yapısını, coğrafyasını ve edebiyatını inceleyecek. 

Katılımcılar Truva Antik Kenti'ni de inceleyecek. Kendilerinden burayla ilgili görüntü toplamaları ve daha sonra çektikleri fotoğraflarla kısa bir hikaye yazmaları istenecek. 18-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek çalıştayın ilk günü İstanbul'da Yeditepe Üniversitesi'nde yapılırken, katılımcılar Çanakkale'de de iki gün geçirecek.

Katılımcılar ayrıca Truva'nın şehrin markalaştırılmasında, turizmde, siyasi anlaşmazlıklarda ve bilimsel araştırmalarda nasıl kullanıldığını inceleyecek. Tüm katılımcılar üç gün için bir seyahat günlüğü tutacak. 

Çalıştaya Josip Juraj Strossmayer Üniversitesi öğretim üyesi Sonja Novak, Algarve Üniversitesi'nden Doçent Silvia Quinteiro, arkeologlar Carlos Machado e Moura ve Ömer Selçuk Baz, Yeditepe Üniversitesi öğretim üyesi Osman Emir Benli ve COST'tan Luís Santiago Baptista konuşmacı olarak katılacak.