Gündem

Cemalnur Sargut kimdir?

Ahmet Çakar, Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un bir tarikat toplantısında Cemalnur Sargut'un elini öptüğünün görüntüsünü izlediğini iddia etti. Peki, Cemalnur Sargut kimdir?

10 Ağustos 2022 11:11

Eski hakem ve futbol yorumcusu Ahmet Çakar, Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un bir tarikat toplantısında Cemalnur Sargut'un elini öptüğünün görüntüsünü izlediğini iddia etti. İddianın gündeme gelmesinin ardından Cemalnur Sargut'un kim olduğu merak edilmeye başlandı. Peki, Cemalnur Sargut kimdir?

Ahmet Çakar, Galatasaray yöneticisi Erden Timur'un dün yaptığı açıklamalardan yola çıkarak başladığı konuşmada Cemalnur Sargut'tan bahsederek, "Erden Timur bir projedir. Galatasaray'ın batıya açılan kapısında şu anda ikinci adam statüsündeki Erden Timur, Cemalnur hanımefendinin tarikatında el öperken gördüm. Videosu var" dedi.

Cemalnur Sargut kimdir?

Cemalnur Sargut'un, üniversite eğitimini kimya mühendisliğinde tamamladıktan sonra kimya öğretmeni olarak görev yaptığı Hâlen ve Türk Kadınları Kültür Derneği'nin (TÜRKKAD) İstanbul Şubesi Başkanlığı görevini yürüttüğü öğrenildi.

Otuz yılı aşkın süredir tasavvuf alanında yurt içi ve yurt dışında çok yönlü çalışmalar yaptığı biliniyor.

TÜRKKAD çatısı altında bir çok uluslararası sempozyum, Dost İslâm’a Hizmet Ödülleri ve İslâm araştırmalarına yönelik girişime öncülük ettiği yazıldı.

North Carolina Üniversitesi Dini Etütler Bölümünde (2009) ve Pekin Üniversitesi İleri Beşeri Bilimler Enstitüsünde (2011) “Kenan Rifai Distinguished Professorship on Islamic Studies” kürsülerinin ve 2015 yılında Kyoto Üniversitesi’nde Kenan Rifai Tasavvuf Araştırmaları Merkezinin kurulmasını sağladığı öğrenildi.

Cemalnur Sargut'un, tasavvuf alanına yönelik çalışmaları desteklemek ve üniversitelerde tasavvufun çalışma zeminini artırmak amacıyla 2013 yılında Kerim Eğitim Kültür ve Sağlık Vakfı'nı kurduğu yazıldı.

Bu girişimle birlikte Üsküdar Üniversitesi kurucu Rektörü Prof. Dr. Nevzat Tarhan’la güç birliği yaparak, 2014 yılında Üsküdar Üniversitesi Tasavvuf Araştırmaları Enstitüsünü kurdukları söylendi.

Yayımlanmış 30’a yakın eseri Kur’ân-ı Kerîm üzerine büyük mutasavvıfların yorumlarına dayalı çalışmaları ve Fusûsu’l Hikem şerhleri üzerine yoğunlaştığı bilgisi edinildi.

Cemalnur Sargut'un İstanbul’da 20 yılı aşkın süredir halka açık Mesnevi ve Fusûsu’l Hikem sohbetleri yaptığı ve Almanya, Amerika, Hindistan gibi ülkelerde İslam Tasavvufu alanında  düzenli olarak seminerler verdiği öğrenildi.

Cemalnur Sargut'un hâlâ Üsküdar Üniversitesi Rektör danışmanı olarak görev yapmakta ve Üsküdar Üniversitesinde dersler vermekte olduğu duyuldu.

TIKLAYIN | Ahmet Çakar'dan iddia: Erden Timur'u bir hanımefendinin tarikatında el öperken gördüm, videosu var