Kültür-Sanat

Cem Yılmaz, Organize İşler: Sazan Sarmalı'nın Netflix'te yayınlanmasını nasıl değerlendirdi?

Cem Yılmaz'ın filmleri de Netflix'te yayınlanacak mı?

18 Şubat 2019 14:00

Oyuncu Cem Yılmaz, Yılmaz Erdoğan’ın senaristliğini, yönetmenliğini ve baş rolünü üstlendiği Organize İşler: Sazan Sarmalı filminin henüz vizyondayken Netflix’te de yayına girmesini değerlendirdi. Böyle bir durumdan haberi olmadığını ve şaşırdığını belirten Yılmaz, kendi filmlerinin ise sinema salonlarında gösterilmeye devam edeceğini kaydetti. 

TIKLAYIN - "Organize İşler: Sazan Sarmalı’nın Netflix’e de verilmesi, Türk sinemasının Mars’a yanıtı"

Habertürk’ten Akif Yaman’ın haberine göre, önceki akşam sevgilisi Defne Samyeli ile bir alışveriş merkezinde görüntülenen Yılmaz, Organize İşler; Sazan Sarmalı’nın Netflix’e satılmasıyla ilgili “Benim de haberim yoktu, ben de görünce şaşırdım” dedi. Kendi filminin de aynı şekilde Netflix’te gösterilip gösterilmeyeceğine dair soruyu da yanıtlayan Yılmaz, “Benim filmlerim sinemada gösterime girecek. Benim öyle bir düşüncem yok” cevabını verdi. 

Yapımcılığını BKM’nin üstlendiği, senaristliğini ve yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı Organize İşler: Sazan Sarmalı filmi 1 Şubat’ta vizyona girmiş ve iki haftada 2.5 milyon kişi tarafından izlendi. Film, cuma akşam itibariyle henüz vizyondayken Netflix’te de yayınlanmaya başlamıştı. Bu, Türkiye’de ilk kez uygulanan bir yöntem.

Aralarında Yılmaz Erdoğan ve Cem Yılmaz'ın da bulunduğu çok sayıda yapımcı, Yeni Sinema Yasası öncesinde bilet fiyatlarından alınan pay konusunda dağıtımcı Mars Entertainment Group’la gerginlik yaşamıştı.