Gündem

Bayramiç'te 40 metre derinliğinde kaçak kazı

Şüpheliler, jandarmada "Su bulmak için kazdık" ifadesini kullandılar

17 Ekim 2019 17:00

Çanakkale’nin Bayramiç ilçesinde jandarma tarafından düzenlenen kaçak kazı operasyonunda 5 kişi suçüstü yakalandı.

İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekipler, Bayramiç ilçesine bağlı Beşik köyünün Osman tarlası mevkinde kaçak kazı yapıldığı bilgisi üzerine harekete geçti. Ekipler, 200 metrekare alanda yaklaşık 40 metre derinliğinde izinsiz kazı yapan F. G., S. K., Ö. D., Ş. A. ve G. M.'yi suçüstü yakalarken, şüpheli 7 kişinin olduğunu ortaya çıkardı. 

Adliyeye sevk edilen 7 şüpheliden D.A., F.G. ve S.K. tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edildikten sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Şüpheliler, ifadelerinde "Su bulmak için kazdık" dedi.

Köylüler kuyunun, var olduğu söylenen büyük mağaraya ve defineye ulaşmak için kazılmış olabileceğini öne sürerken, 40 metre derinlikteki çukurda suyun bulunmadığı da görüldü. 

Öte yandan şüphelilerin çukuru, jeneratör ile çalıştırdıkları kırıcı hiltiyle 20 günde kazdıkları ortaya çıktı. 10 metreyi kepçe ile kazdıkları, granit kaya tabakasını ise hilti ile deldikleri tespit edilen şüphelilerin, çıkan hafriyatı çuvallarla taşıdıkları belirlendi.

Operasyonda, 2 jeneratör, 1 kırıcı hilti, 1 kaynak makinesi, 1 demir doğrama testeresi, 1 elektrikli vinç, 1 taşlama makinesi, 1 matkap, 4 kazma, 3 kürek, 16 metre uzunluğunda bir merdiven ve 2 kısa mesafe telsiz ele geçirildiği belirtildi. (DHA)