Gündem

Batan geminin kayıp mürettebatını arama çalışmaları sürüyor: Midye çiftliğindeki ağlara takılmış olabilirler!

Batık gemiye ikinci dalış gerçekleştirildi

19 Şubat 2024 09:12

Marmara Denizinde seyir halindeyken olumsuz hava koşulları nedeniyle Karacabey ilçesinin 4 mil açığında, İmralı Adası'nın güneybatısında batan, 'BATUHAN A' isimli geminin kayıp 5 mürettebatını arama çalışmalarına 4'üncü gününde de 852 personelle sürdü. Deniz Kuvvetleri personeli, aşçı Zeynep Kılınç'ın (33) cenazesinin bulunduğu kaptan köşkünün altında olduğu değerlendirilen 1 mürettebatın daha cansız bedenine ulaşmak için TCG AKIN'dan dalış gerçekleştirirken, arama çalışmaları havadan da görüntülendi. Özel eğitimli 19 dalgıç çalışmalara katılırken, saat 14.07'de 51 metre derinlikteki batık gemiye ikinci dalış gerçekleştirildi.

Midye ağları ihtimali

Öte yandan Kurşunlu Mahallesi ile Yeniköy Mahallesi arasında bulunan Karacabey midye çiftliğinde de dalış yapıldı. Geminin battığı bölgenin güneyinde kalan, batan gemiye 6, kıyıya ise 1 kilometre mesafedeki bölgede, Sahil Güvenlik Güney Marmara Grup Komutanlığı'na bağlı 5 kişilik dalgıç timinden 2 dalgıç, bottan 20 metreye dalış gerçekleştirdi. Dalgıçlar, 30 dakika suyun altında kalarak arama çalışması yaptı. Kayıp mürettebatın, dalgalarla kıyıya doğru sürüklenerek, midye çiftliğindeki ağlara takılma ihtimali değerlendiriliyor.

'Nene Hatun' dipte arama yapıyor

Kıyı Emniyeti unsuru olan acil kurtarma gemisi Nene Hatun römorköründeki su altı yer tespiti çalışmaları da sürüyor. ROV-Su Altı Robotu ile dipte yapılan arama çalışmalarının görüntüleri de paylaşıldı.

Ailelerin bekleyişi sürüyor

Kayıp 5 mürettebatın ailelerinin Karacabey ilçesi Kurşunlu Mahallesi'ndeki bekleyişi sürerken, AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi'nde çalışmaları yerinde takip eden Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, onlara bilgi verdi

Kayıp mürettebatın kamaraları görüntülendi

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nın özel eğitimli dalgıçları, TCG AKIN'dan 7 dalış gerçekleştirirken, batık gemi enkazının su altında kaydedilen görüntüleri de yayınlandı. 'BATUHAN A.' isimli ticari geminin mürettebat kamaralarının bulunduğu, güvertenin sancak koridoru görüntülere yansıdı. Ana güvertenin aşağısında yer alan kamaraların koridorunda yapılan aramada herhangi bir ize rastlanmadı.