Gündem

Barış Pehlivan: O hastanenin şüpheli sicili

Görsel temsilidir

25 Kasım 2022 08:49

Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, Tokat’ta hastaya şiddet olayıyla dikkatleri çeken Medical Park Hastanesi’nin İzmir'deki şubesinde 2012 yılında yaşanan ve mahkemelik olan bir olayı aktardı.

Hamile bir kadının gittiği hastanede doğumu doktor olmaması nedeniyle ebenin gerçekleştirdiğini, çocuğun yüzde 93 oranında engelli kaldığını, bunun üzerine aile ile hastanenin mahkemelik olduğunu anlatan Terkoğlu, görevlendirilen bilirkişinin rüşvet ise rüşvetle suçlandığını aktardı. “İlgili bilirkişi doktorun bir süre sonra lehine rapor düzenlediği İzmir Medical Park Hastanesi’nde çalışmaya başladığı anlaşıldı” diyen Terkoğlu, şunları kaydetti:

“Yerel mahkeme tartışmalı bilirkişi raporunu esas alarak hastaneyi akladı. Ancak üst mahkeme raporu yeterli görmediği için bu kararı bozdu. Yani, tazminat davası bir kez daha görülmeye başlandı.

Savcılık ise hastanenin doktorluğuna terfi eden bilirkişi için yapılan ‘rüşvet’ suçlamasının soyut olduğunu savunup dosyayı kapadı. Aile buna da itiraz etti, şimdilik söz sulh ceza mahkemesinde...”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.