Dünya

Ayhan Bora Kaplan davası 15 Nisan’da başlıyor

24 Ocak 2024 14:52

T24 Ankara

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi, yeraltı dünyasında Kaplanlar olarak bilinen suç örgütünü yönettiği iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan ve adamları hakkında açılan davanın duruşma gününü belirledi. Kaplan ve adamları Sincan Cezaevi kampüsündeki duruşma salonunda 15 Nisan Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak. Duruşma periyodu 5 gün sürecek.

Ankara Başsavcılığı, Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 61 sanık hakkında “suç işlemek amacıyla silahlı örgüt kurmak, kasten öldürme, yağma, eziyet, suç delillerini yok etme” gibi suçlardan dava açmıştı. Savcılık, Kaplan ve örgüt yöneticisi oldukları öne sürülen 5 kişi hakkında biri ağırlaştırılmış 2'şer kez müebbet ve 169 yıl 6'şar aya kadar hapis cezası talep etmişti. İddianame, Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilmişti.

28’i tutuklu 61 sanık hakkında düzenlenen iddianameyi kabul eden mahkeme, tensip zaptını hazırladı. Buna göre Kaplan ve adamları 15 Nisan Pazartesi günü hakim karşısına çıkacak. Duruşmalar Sincan Cezaevi kampüsündeki salonda görülecek. Duruşma periyodu ise 5 gün sürecek.