Gündem

Ayhan Bora Kaplan‘a yeni soruşturmadan ikinci tutuklama!

09 Mart 2024 00:06

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Ayhan Bora Kaplan hakkında ikinci kez tutuklama kararı verildi. Ankara Başsavcılığınca “suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında haklarında gözaltı kararı verilen 12 kişi çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Ankara Başsavcılığı, "suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama” soruşturması kapsamında geçen salı günü aralarında Ayhan Bora Kaplan’ın eski eşi, sevgilisi ve kız kardeşinin de yer aldığı 5 ilden 36 kişi hakkında yakalama kararı vermiş, bu kapsamda 21 kişi gözaltına alınarak emniyete götürülmüştü. Haklarında gözaltı kararı verilenler arasında örgüt lideri olmakla suçlanan ve bu nedenle tutuklu bulunan Ayhan Bora Kaplan, örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen Fethi Koyuncu ve eski AKP Ankara İl Yöneticisi Barış Kurt da yer almıştı.

Gözaltına alınan isimler emniyetteki işlemlerin ardından bugün adliyeye getirilerek, soruşturma savcısı tarafından sorgulandı. Örgüt soruşturması kapsamında daha önce tutuklanan Kaplan, Fethi koyuncu ve Barış Kurt ise SEGBİS üzerinden sorguya alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kaplan’ın da aralarında bulunduğu 16 şüpheli tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, sevk edilen 12 kişinin tutuklanmasına karar verdi. Dört şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında Bora Kaplan, Fethi Koyuncu ve Barış Kurt’un yanı sıra, kağıt üzerinde Günay restoranın sahibi olduğu öne sürülen Hıncal Alper Tansu da yer aldı. Sulh Ceza Hakimliğinin bu kararıyla Kaplan, Koyuncu ve Kurt, ikinci kez tutuklanmış oldu.

TOLGA ŞARDAN YAZDI 

Ayhan Bora Kaplan’ın adamının silahına ne oldu?

Ayhan Bora Kaplan'ın, Kocaman dönemi bilançosu: 1 dava, 7 takipsizlik

İşte Ayhan Bora Kaplan hakkındaki "o" takipsizlik kararı ve sonrasında yaşananlar

Kaplan'ın tutuklandığı operasyon sonrasında kapalı kapılar ardında yaşananlar: MİT'ten rapor isteyen Cumhurbaşkanı, Kocaman'a randevu vermedi!

Ayhan Bora Kaplan dosyasında yer alan teşhis tutanağındaki polis müdürü!

GÖKÇER TAHİNCİOĞLU YAZDI

Ayhan Bora Kaplan ile ilgili açıklama yaptığı gazetecinin haberini bile engelleten Yargıtay üyesi, engelleyen yargı ve güç savaşları


TIKLAYIN | Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni detaylar: Geliri 1 milyon, arabası 40 milyon TL

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan kimdir?

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan dosyasına İyi Partili isim de girdi

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’ın yakın adamlarından Tansel Aktan tutuklandı

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan’a cinayet soruşturması: “Mahfuz Tatar cinayeti” dosyası yeniden açıldı, 13 kişi gözaltında

TIKLAYIN - Meral Akşener’in iddia ettiği otel, Ayhan Bora Kaplan’ın ifadesinden mi çıktı?

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan ve eski polis müdürlerinden şikâyetçi olan kişinin arabası kurşunlandı: “Asayiş müdürüne 30 bin dolar teslim ettim”

TIKLAYIN - Ayhan Bora Kaplan soruşturmasında yeni gelişme: Firari Barış Kurt, saklandığı yerde yakalandı