Gündem

Atilla Taş: Bal gibi ''çıplak arama'' yapıldı bana da

"İç çamaşırlarımla kaldım, onu da silkelememi istediler; anlatması çok zor’’

25 Aralık 2020 17:50

T24 Haber Merkezi

HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu tarafından gündeme getirilen ‘’çıplak arama’’ iddialarıyla ilgili müzisyen Atilla Taş kendisinin de benzer muameleye maruz kaldığını açıkladı.
 
Cezaevinde geçirdiği günleri "Sakıncalı Çökelek"  ismiyle kitaplaştıran Atilla Taş, kitabında yer alan çıplak aramayla ilgili bir paragrafı paylaştı. Sosyal medya hesabından ilgili bölümü paylaşan Taş, ‘Kardeşim ben Alkatraz da mı yattım hapsi? Bal gibi çıplak arama yapıldı bana da! Bir iç çamaşırıyla kaldık! Onu da silkelettiler! Az delikanlı olun be" diye yazdı.


 T24’e konuşan Atilla Taş, ‘’Çıplak aramada sizi soyup eğilmenizi ve öksürmenizi isteyebiliyorlar. Bundan çok korkuyordum ve çıplak arama olması durumunda karşı çıkacaktım. Çıplak arama yapıldı, küçücük bir odada duruyorsunuz zaten, üç kişi bile aynı anda duramaz. İç çamaşırlarımla kaldım. Onu da silkelememi istediler. Anlatması çok zor’’ dedi.



Cezaevinde geçirdiği günleri ünlü olduğu gerekçesiyle zor geçirmediğini söyleyen Taş, ‘’İyi gardiyanlar da vardı kötü gardiyanlar da. Herkes için demiyorum fakat bir keresinde iki gardiyan üstüme gelip beni duvara sıkıştırmıştı. Sonrasında ben de ’Vursanıza’ diyerek tepki gösterdim. Baş memur geldi ve onları tahrik ettiğimi söyledi vursana diyerek. Gözlerinden ateş çıkıyordu. Ünlü bir isim olmasaydım beni orada öldürürlerdi’’ şeklinde konuştu. 

Cezaevinde yaşanacak herhangi bir olayda başvurulacak bir makam olmadığını vurgulayan Atilla Taş, ‘’Kimi kime şikayet edeceksiniz? Hakimler ilgilenmiyor. Ünlü olmasaydım başıma neler gelirdi bilmiyorum" ifadelerini kullandı.
 
Atilla Taş'ın 2018’de yayımlanan Sakıncalı Çökelek isimli kitabından çıplak aramayla ilgili bölüm şöyle:

’En büyük korkum çıplak aramaydı. Yine filmlerden aklımda kaldığı kadarıyla sizi çırılçıplak soyup eğilmenizi ve öksürmenizi istiyordu memurlar. Hapishaneye kıçınızda uzun namlulu bir tüfek ya da havan topu sokabilirdiniz neme lazım. Allah’tan korktuğum olmadı. Daracık arama odasında iç çamaşırlarıyla kaldım. Memur çamaşırımı hafifçe sallamamı istedi. Bu bana çok komik geldi. ‘’Eğer bir şey düşerse sizde kalabilir.’’ dedim, nasıl olsa burada ihtiyacım olmayacaktı. Hayret ki bu esprime güldü.’’