Gündem

Anneannesini rehine alıp öldürdü; Abdüllatif Şener’in akıl sağlığının yerinde olmadığını söylediği oğlu hastaneye sevk edildi; anneanne defnedildi

01 Ağustos 2024 11:39

AKP'nin kurucularından eski Başbakan Yardımcısı ve eski CHP Konya Milletvekili Abdüllatif Şener'in TBMM Özel Kalem Müdür Yardımcısı oğlu Bedirhan Şener, evinde rehine aldığı 80 yaşındaki anneannesi Leyla Çetiner'i silahla vurarak öldürdü. Abdüllatif Şener’in "psikolojik sorunları” olduğunu belirttiği oğlu, hastaneye sevk edildi. Çetiner'in cenazesi ise cenaze namazının ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Cenazeye, Abdüllatif Şener, eşi Berrin Şener, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, eski bakanlardan Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çetiner'in cenazesi, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Savcılık kararıyla Türk Ceza Kanunu’nun 32. maddesince tedbir kararı alındı. Bedirhan Şener, Ankara’da 3 hafta boyunca yüksek güvenlikli adli bilişim hastanesinde kontrol altında tutulacak.

Hayatını kaybeden anneanne Leyla Çetiner ise ölüm sebebinin tespiti ve gerekli diğer incelemeler için sistematik otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morguna sevk edildi.

Eski Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener'in oğlu Bedirhan Şener, anneannesini rehine alıp öldürdü; Şener'den açıklama: Psikolojik sorunları olan oğlum...

Abdüllatif Şener, anneannesini öldüren TBMM çalışanı oğlunun "psikolojik sorunlarının ağırlaşmasından" medyayı da sorumlu tuttu

 


Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yapılan açıklama şöyle:

"31.07.2024 günü saat 20:45 sıralarında Ankara ili Çankaya ilçesi Meneviş Sokakta meydana gelen 'Kasten Öldürme' olayıyla ilgili olayın faili Bedirhan ŞENER'in (Abdullatif Şener’in oğlu) kendi öz anneannesi olan Leyla ÇETİNER’i ikâmetinde ateşli silahla yaraladığı, kolluk kuvvetinin ikna çabaları esnasında yaralının ikametten çıktığı, 112 ekipleri tarafından müdahale edilerek Ankara Özel Güven Hastanesine kaldırıldığı, Leyla ÇETİNER'in hastanede vefat ettiğinin bildirilmesi üzerine Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay mahalline gidilerek gerekli incelemelerin yapılması sonrasında maktulün kesin ölüm sebebinin tespiti ve gerekli diğer incelemeler için sistematik otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Ankara Grup Başkanlığı Morguna sevk edildiği,

Leyla Çetiner’in öldürülmesi olayına ilişkin olarak Türk Ceza Kanununun 82/1-d maddesi kapsamında 'Üstsoydan Akrabayı Kasten Öldürmek' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında Cumhuriyet Başsavcılığımızın talimatına istinaden şüpheli Bedirhan ŞENER’in gözaltına alınarak olayda kullandığı silah ile telefonuna el konulduğu, ileri tetkik ve incelemelere esas olmak üzere usülüne uygun olarak şüpheliden kan, kıl ve doku örneklerinin alındığı,

Şüpheli Bedirhan ŞENER hakkında Adli Tıp Kurumu Şube Müdürlüğünün 01.08.2024 tarih ve 2024/33116 sayılı ön raporuna göre; şüphelinin yapılan ruhsal durum muayenesi sonucunda; mevcut durumun net teşhisi ve kişinin davranışları üzerindeki etkilerinin saptanması amacıyla CMK 74’e göre Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinde gözlem altına alınması ve yine gözlem süresi bitiminde şahsın ceza ehliyeti ve diğer hususlarla ilgili kurumdan görüş sorulmasının uygun olacağı yönünde kanaat bildiren raporuna  istinaden Cumhuriyet Başsavcılığımızın talebi ve Ankara 5. Sulh Ceza Hâkimliğinin 01.08.2024 tarih ve 2024/10778 Değişik İş sayılı kararıyla şüphelinin Ankara Bilkent Şehir Hastanesi Yüksek Güvenlikli Adli Psikiyatri Hastanesinde 3 hafta süre ile gözlem altına alınmasına ve hakimlik kararına istinaden ilgili sağlık kurumundan gözlem süresinin sonunda şüphelinin TCK’nın 32. Maddesi kapsamında işlediği iddia olunan suçtan dolayı fiilin hukuki anlam ve sonuçlarını algılayıp algılayamadığı hususunda rapor düzenlenmesinin istenilmesine karar verildiği, olaya ilişkin soruşturmanın, Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından titizlikle ve tüm yönleriyle sürdürüldüğü, Hususları kamuoyuna saygıyla duyurulur."

 

Komşular: Berrin Şener 'Annemi vurdular' diye bağırdı

DHA'da yer alan habere göre, Güvenevler Mahalle Muhtarı Seviye Ardıç olaya ilişkin olarak, "Azam aradı beni, mahalleden silah sesi geldiğini ve ambulansların, polis ekiplerinin olduğunu söyledi. Hemen geldim olay yerine. Polislerden ve mahalledeki insanlardan öğrendiğim Abdüllatif Şener'in oğlu olduğu. 4 el ateş edildiği söyleniyor. Bildiğimiz kadarıyla yaralının hastaneye gittiği ve orada vefat ettiğini söyleniyor" demişti.

İsmini vermek istemeyen ve ailenin yan binada oturan komşusu olduğunu söyleyen kişi, olay öncesinde tartışma sesi duymadığını belirterek, "Komşularıyım, yan binada oturuyorum. 4 el silah sesi duydum. Panik oldum ve pencereyi açtım. Bir kadın (Şener'in eşi Berrin Şener) 'annemi vurdular' diye bağırdı. Kapıda bir beyefendi vardı, o da telefonla uğraşıyordu. Ben direk kadının yanına gittim ve sakinleştirmeye çalıştım. Su verdim ve yardımcı oldum. Daha sonra polis ve ambulans geldi. Sağlık personellerini içeri almadılar, silahlı olabilir diye. Yaklaşık 20 dakika kapıda içeri girmeyi bekledik" diye konuşmuştu.

Öte yandan anneanne Leyla Çetiner'in cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından Ankara Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Ardından ikindi namazı sonrası Ahmet Efendi Camisi'nde Çetiner için cenaze namazı kılındı. Cenazeye, Abdüllatif Şener, eşi Berrin Şener, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin, Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, eski bakanlardan Taner Yıldız ve İsmet Yılmaz, eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Çetiner'in cenazesi, kılınan namazın ardından Karşıyaka Mezarlığı'nda toprağa verildi. (DHA)

Abdüllatif Şener kimdir?

Abdüllatif Şener, 26 Nisan 1954'te, Ahzerat ve Bedirhan Şener'in oğlu olarak Sivas’ta doğdu.
1991 Türkiye genel seçimlerinde Refah Partisinden Sivas milletvekili seçilerek siyasete girdi. Necmettin Erbakan başkanlığında kurulan REFAHYOL hükümetinde Maliye Bakanı olarak görev yaptı. 1998 yılında Refah Partisi'nin kapatılmasından sonra Fazilet Partisi'ne geçti.

2001 yılında kurulan Adalet ve Kalkınma Partisi'nin (AKP) kurucuları arasında yer aldı. 2002 Türkiye genel seçimlerinde yeniden Sivas milletvekili seçildi. 2002-2007 yılları arasında devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak görev yaptı. 2007 yılında yapılan seçimlerde aday olmadı ve AKP’den istifa etti.

25 Mayıs 2009 tarihinde Türkiye Partisini kurdu. 2011 Türkiye genel seçimleri öncesinde partisinin genel başkanlığından istifa ederek Sivas'tan bağımsız milletvekili adayı oldu. 17 bin 92 oy almasına rağmen milletvekili seçilemedi. Kurucusu olduğu Türkiye Partisi, 27 Ağustos

2012 tarihinde kapandı.

2018 Türkiye genel seçimlerinde CHP’den Konya milletvekili seçildi. 14 Mayıs 2023 yılında yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminde, Kemal Kılıçdaroğlu'na oy vermeyeceğini açıkladı. 

Şener CHP milletvekili olduğu dönem, oğlu Bedirhan Şener’in 14 Mayıs seçimlerinden dört gün önce TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildiği ortaya çıkmıştı.