Gündem

Ankara'yı dolu vurdu, iş yerlerini su bastı

14 Haziran 2024 21:16

Ankara'da 15 dakika süren dolu sonrası etkili olan sağanak ve fırtına, esnafı zarara uğrattı. Ulus'ta bulunan tarihi Samanpazarı'nda tezgahtaki mallar etrafa saçılarak sel suları ile sürüklendi.

Esnaf, kepenklerini indirerek mallarını korudu. Hamamönü'nde eski Ankara evlerinden oluşan iş yerleri de sel suları altında kaldı. Bölgedeki restoran ve kafelerde çalışan personel, iş yerlerinin avlusuna dolan suları tahliye etmek için çaba sarfetti.

Ankara Yüksek Hızlı Tren Garı'nın tavanından yağmur suyu akması sonucu garı su bastı. Garın giriş katında kalan vatandaşlar ayak bileklerine kadar yükselen yağmur suyuna maruz kaldı. Altındağ ilçesi Siteler bölgesinde de sel suları yer yer yarım metreye kadar yükseldi. Bölge esnafı diz boyu yükselen suların arasından mallarını kurtarmaya çalışırken görüntülendi. Çankaya ilçesi Adnan Saygun Caddesi'nde şiddetli rüzgar nedeniyle bir ağaç, seyir halindeki otomobilin üzerine devrildi. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, aracın tavanında göçük oluştu. (DHA)