Kültür-Sanat

Aktör Robert Blake yaşamını yitirdi

10 Mart 2023 17:09

Hollywood'da 50 yıldan uzun bir kariyeri olan, 1975'te Emmy kazanan aktör Robert Blake, 89 yaşında hayatını kaybetti.

Ntv'nin haberine göre, Robert Blake'in ölüm haberini veren yeğeni Noreen Austin, usta oyuncunun kalp hastalığı nedeniyle evinde öldüğünü ve yanında ailesinin olduğunu söyledi. 

1967 yapımı In Cold Blood ve 1997’de David Lynch filmi Lost Highway'in de aralarında olduğu filmlerde rol alan Robert Blake'i dünya çapında üne kavuşturan yapım, Emmy ödülüne de layık görüldüğü 1970’lerin popüler suç dizisi Baretta oldu. Dizide sokak dedektifi Tony Baretta rolüne hayat veren Blake, 1975’te kazandığı Emmy'nin ardından 1977’de bu rol için tekrar aday gösterildi. Humphrey Bogart’la birlikte Treasure of the Sierra Madre (1948) gibi klasik filmlerde de rol alan Blake'in kariyeri, karısını öldürmekle suçlanınca son buldu.

Cinayetle suçlanmıştı

Blake'in ikinci eşi Bonny Lee Bakley, 2001'de Vitello’nun San Fernando Vadisi’nde öldürülmüş halde bulundu. Olayın ardından cinayetle suçlanan Blake, karısının ölümünün hemen ardından restorana dönerken eline silah aldığını söyledi, ancak o silahın cinayet silahı olmadığı tespit edildi. Üç ay boyunca yargılanan Blake, ayrıca cinayete azmettirme, komplo kurma gibi nedenlerle de suçlandı. Ancak dava sonunda Blake'in katil olmadığı sonucuna varıldı. Blake’in pasaportunun geri verilmesine ve 1,5 milyon dolarlık kefalet ödemesine karar verildi.