Gündem

Ahmet Davutoğlu AKP'den ayrılırken ne dedi?

Davutoğlu, ''AK Parti’den ayrılırken yaptığım konuşmayı yapmazdım, hata yaptım'' dedi. Peki, Ahmet Davutoğlu, AKP'den ayrılırken ne dedi?

11 Ağustos 2022 11:00

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, AKP'den ayrılış konuşmasına ilişkin özeleştiri yaptı. DavutoğluAK Parti’den ayrılırken ikide bir önüme gelen o konuşmayı yapmazdım. Her yerde karşıma çıkarıyorlar" dedi. Davutoğlu'nun bu açıklamasının ardından Davutoğlu AKP'den ayrılırken ne dediği merak edildi. Peki, Ahmet Davutoğlu AKP'den ayrılırken ne dedi? 

Davutoğlu, Karar TV'de Taha Akyol ve Elif Çakır'ın sorularını yanıtladı. Davutoğlu,‘'Adayım Erdoğan’' demesine ilişkin ''Açıklamayı yaptığımda AK Parti milletvekiliydim ben ve doğru olanın bu olduğunu düşündüm" ifadesini kullandı.

22 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti Kongresi ile Başbakanlık koltuğunu Binali Yıldırım'a devreden Davutoğlu, o gün yaptığı konuşmanın yıllardır kendisine karşı kullanıldığını söyledi.

Davutoğlu'nun AKP kongresindeki veda konuşmasında dikkat çeken ifadeler şu şekildeydi:

''Bugün burada gerçekleştirdiğimiz kongrenin de bir vefa kongresi olmasını diliyorum. AK sevdalılar için bu bir veda değil, vefa kongresi olmalıdır. Biz makamlara, mevkilere, koltuklara veda ederiz ama ahdimize, ilkelerimize asla veda etmeyiz, asla dönmeyiz, asla bırakmayız. Biliriz ki bu fani dünyaya veda edeceğiz, geriye milletimize verdiğimiz sözler kalacak. Allah bizleri vefa yolundan ayırmasın.''

"Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim"

''Rabbim bu harekete, 14 yıl boyunca ülkeme hizmet etmeyi nasip etti. Rabbime şükürler olsun. Allah aziz milletimizi daima payidar eylesin. Sayın Cumhurbaşkanımızdan devraldığım bu onurlu görevi devredeğim. Sayın Binali Yıldırım'ı tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu hareket, bu yol, bu dava milletimizindir. Yegane talebim haklarınızı helal etmenizdir. İstemeden kalbini kırdığım kardeşim varsa haklarını helal etmesini diliyorum. Bizim aramızdaki bağ iki cihan bağıdır. Birbirimizin hukukunu korumak her şeyden daha önemlidir. Bundan sonra içinizde, aranızda hizmet etmeye devam edeceğim.''

"Sizin bu şahitliğinizi ölene kadar kalbimde taşıyacağım"

''Şahitliğinizi alarak ayrılmak istiyorum. AK Parti'nin birliğini, beraberliğini, davasını korumak için her şeyi yaptığımıza şahitlik eder misiniz? Gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Türkiye'nin birliğini, beraberliğin, milletimizin huzur ve refahını korumak üzere gece gündüz çalıştığımıza şahitlik eder misiniz? Yönlerini Türkiye dönmüş, ellerini semaya açıp medet bekleyen bütün mazlum milletlerin hukukunu koruduğumuza, gönül coğrafyamızın dertleriyle dertlendiğimize, onlarla gözyaşı döktüğümüze şahitlik eder misizin? Sizin bu şahitliğini ölene kadar kalbimde taşıyacağım."

TIKLAYIN | "Her yerde karşıma çıkarıyorlar" diyen Davutoğlu'ndan özeleştiri: AK Parti’den ayrılırken yaptığım konuşmayı yapmazdım, hata yaptım