21 Şubat 2025 07:46
Güncelleme: 21 Şubat 2025 07:53
Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve YİK Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras'ın genel kurulda yaptıkları konuşmalar nedeniyle polis eşliğinde ifadeye götürülmelerini eleştirdi. "Ben de TÜSİAD'ı eleştirenlerden biriydim. Ancak TÜSİAD'a soruşturma açılmasını doğru bulmadım," diyen Selvi, "Ama dahası varmış. TÜSİAD Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD YİK Başkanı Ömer Aras'ın koluna polislerin girip, kameralara özellikle bu görüntü verilerek mahkemeye götürüldüler. Bu doğru olmadı," diye yazdı.
"Bu insanlar, polisler kollarına girmeden mahkemeye sevk edilseler, adliye binasından kaçacaklar mıydı?" diye soran Selvi şöyle yazdı:
"Bu bir itibarsızlaştırma operasyonu, sindirme görüntüsü olarak algılandı. Fikirlere fikirle, eleştirilere eleştiri ile karşılık verelim. Türkiye'nin en büyük işinsanları örgütünün başkanlarının koluna polislerin girerek mahkemeye götürülmesi sermayenin güvende olduğu hissini vermez. Bırakın yabancı sermayeyi yerli sermaye bile bundan etkilenir. Bu görüntü Türkiye'nin kendi ayağını baltalamasından başka bir anlama gelmez."
Yazının tamamı için tıklayın.
(Hürriyet)
Günün öne çıkan haberleri...TIKLAYIN - TÜSİAD yöneticilerinin polis eşliğinde ifadeye götürülmesi gazete manşetlerinde! TIKLAYIN - Ertuğrul Özkök: Mehmet Şimşek'in sessizliğinin nedeni şu üç şıktan hangisi? TIKLAYIN - Haftanın Sanat Rotası: Bu hafta, üç büyük şehirde hangi sanat etkinlikleri var? TIKLAYIN - Mehmet Y. Yılmaz | Hukukun guguk olduğu bir soruşturma |
© Tüm hakları saklıdır.