Dünya

ABD'de cinsel tacizden suçlu bulunan jimnastik doktoru Larry Nassar hapishanede bıçaklandı

10 Temmuz 2023 17:33

Reşit olmayan çok sayıda kadın jimnastikçiye cinsel tacizde bulunmaktan hüküm giymiş, eski ABD Jimnastik ve Michigan Eyaleti doktoru Larry Nassar'ın Florida'daki Birleşik Devletler Hapishanesi Coleman'da hapis cezasını çekerken bıçaklandığı duyuruldu.

Associated Press'in haberine göre, Nassar'ın Pazar günü hapsedilen bir kişiyle bir tartışma sırasında sırtından ve göğsünden bıçaklandığını açıklandı. Tartışmanın nedeni şu anda bilinmiyor. Nassar'ın durumunun "stabil" olduğu belirtildi.

59 yaşındaki Nassar, ABD Jimnastik ve Michigan Eyaleti jimnastik takımında takım doktoru olarak görev yaparken reşit olmayan kızlara cinsel tacizde bulunmaktan suçunu kabul ettikten sonra 2017'den beri hapiste. Aralarında Olimpiyat altın madalyalı Simone Biles, Aly Raisman, McKayla Maroney, Gabby Douglas, Jordyn Wieber ve Madison Kocian'ın da bulunduğu 250'den fazla kadın Nassar'ı kendilerine cinsel tacizde bulunmakla suçladı.

Nassar'ın cezası sırasında, Yargıç Rosemarie Aquilina'nın mahkeme salonunda dört gün boyunca 150 kadın mağdur etkisi beyanlarında bulundu. Nassar, 40 ila 175 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

TIKLAYIN | ABD'de jimnastik doktoru Larry Nassar'ın cinsel istismarına maruz kalan 330'dan fazla kadına 380 milyon dolar tazminat